0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné hovězí na pomerančích

Kořeněné hovězí na pomerančích
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněné hovězí na pomerančích

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1784 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 117 g
Tuky 93 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li se najíst rychle a přitom slavnostně, dejte si tohle jídlo inspirované asijskou kuchyní!

Suroviny

roštěnec 0.5 kg
nebo falešná svíčková, na proužky
rostlinný olej 2 PL
pomerančová kůra 0.25 hrnku
jemně nakrájená
česnek 1 stroužek
nasekaný
zázvor (mletý) 0.5 ČL
škrob 2 PL
kukuřičný (maizena)
vývar hovězí 250 ml
prochladlý
sójová omáčka 60 ml
víno dezertní 60 ml
(sherry)
pomerančová marmeláda 0.25 hrnku
chilli 0.5 ČL

1 Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej a po částech opékejte maso asi tři minuty, až bude každý kousek ze všech stran osmahnutý. Hotovou dávku vždy vyjměte. Jakmile je všechno maso opečené, vraťte ho do pánve, přidejte pomerančovou kůru, česnek a vše poprašte zázvorem. Minutu opékejte.

2 V misce nebo džbánku prošlehejte maizenu, vývar, sójovou omáčku, sherry, zavařeninu a chilli koření. Vmíchejte k masu a za stálého promíchávání na středním plameni minutu povařte. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit