Kořeněné hovězí na pomerančích

Kořeněné hovězí na pomerančích

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 600 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 62 g
Tuky 32 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li se najíst rychle a přitom slavnostně, dejte si tohle jídlo inspirované asijskou kuchyní!

Suroviny

0.5 kg
hovězí roštěnec / falešná svíčková, na proužky
olej 2 PL
rostliný, kukuřičný
pomeranč 0.25 hrnku
kůra, najemno
česnek 1 stroužek
nasekaný
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
mletý
škrob 2 PL
vývar hovězí 250 ml
prochladlý
sójová omáčka 60 ml
víno dezertní 60 ml
(sherry)
pomeranč 0.25 hrnku
zavařenina
0.5 ČL
chili koření drcené

Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej a po částech opékejte maso asi tři minuty, až bude každý kousek ze všech stran osmahnutý. Hotovou dávku vždy vyjměte. Jakmile je všechno maso opečené, vraťte ho do pánve, přidejte pomerančovou kůru, česnek a vše poprašte zázvorem. Minutu opékejte.

V misce nebo džbánku prošlehejte maizenu, vývar, sójovou omáčku, sherry, zavařeninu a chilli koření. Vmíchejte k masu a za stálého promíchávání na středním plameni minutu povařte. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit