0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné hovězí na pomerančích

Kořeněné hovězí na pomerančích
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněné hovězí na pomerančích

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1784 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 117 g
Tuky 93 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li se najíst rychle a přitom slavnostně, dejte si tohle jídlo inspirované asijskou kuchyní!

Suroviny

roštěnec ½ kg
nebo falešná svíčková, na proužky
rostlinný olej 2 PL
pomerančová kůra ¼ hrnku
jemně nakrájená
česnek 1 stroužek
nasekaný
zázvor (mletý) ½ ČL
škrob 2 PL
kukuřičný (maizena)
vývar hovězí 250 ml
prochladlý
sójová omáčka 60 ml
(sherry)
pomerančová marmeláda ¼ hrnku
chilli ½ ČL

1 Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej a po částech opékejte maso asi tři minuty, až bude každý kousek ze všech stran osmahnutý. Hotovou dávku vždy vyjměte. Jakmile je všechno maso opečené, vraťte ho do pánve, přidejte pomerančovou kůru, česnek a vše poprašte zázvorem. Minutu opékejte.

2 V misce nebo džbánku prošlehejte maizenu, vývar, sójovou omáčku, sherry, zavařeninu a chilli koření. Vmíchejte k masu a za stálého promíchávání na středním plameni minutu povařte. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč