0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve

Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1458 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 48 g
Tuky 92 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
kešú 50 g
nesolené
roštěnec 400 g
nebo svíčková
brokolice 1 ks
rozebraná na růžičky
řapíkatý celer 4 ks
vývar hovězí 150 ml
křenová pasta 2 PL
krenex
krémový sýr 2 PL
nebo žervé
sůl
pepř

Postup

1

Olej zahřejte v silnostěnné pánvi, vsypejte oříšky a pozorně pražte dozlatova; stačí pár vteřin. Dejte stranou.
 

2

Proužky masa osolte a opepřete a za stálého míchání smažte ze všech stran do zhnědnutí, asi dvě minuty. Pak hovězí vyjměte a přidejte k oříškům. Do pánve vhoďte zeleninu a dvě minuty smažte. Zalijte horkým vývarem, přiklopte a dvě minuty povařte. Mezitím promíchejte krenex se sýrem.

 

3

Maso s oříšky vraťte do pánve a promíchejte se zeleninou. Jezte s křenovou omáčkou a s mačkanými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

zkusila jsem, ale maso bylo tuhé jako podešev... tak jsem ho dělala dalších 30 min. a moc to nepomohlo, ale jsem kuchtička začítečnice, tak bylo možná něco špatně...

Anonym

I já jsem už udělala 2 pokusy a pokaždé bylo maso tuhé, ale manželovi to prý chutnalo. Dneska se chystám na 3. pokus, ale nedělám si moc iluze, že to bude lepší.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit