Kořeněné nové brambory s kuřetem

Kořeněné nové brambory s kuřetem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4128 kcal
Bílkoviny 195 g
Cukr 163 g
Tuky 290 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nové brambory a kuře v nové podobě, jednou ochutnáte, a už je budete péct jedině takhle!

Suroviny

brambory 750 g
nové, krásně kulaté
kuřecí stehna spodní 10 ks
(spodní stehna), vykoštěné, bez kůže
olivový olej 8 PL
nejlépe v biokvalitě
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčata cherry 500 g
oregano hrst
větší hrst čerstvého
vinný ocet bílý
červený
parmazán
hobliny na ozdobení

Brambory vydrhněte kartáčkem, uvařte v osolené vodě a sceďte. Troubu předehřejte na 200 °C. Kuřecí maso pokrájejte na středně tenké nudličky. V míse je smíchejte se 4 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pak maso osmahněte na větší pánvi, dokud není téměř hotové.

Rajčátka zlehka nařízněte ostrým nožem, naskládejte je do mísy a na minutu zalijte vroucí vodou. Potom ji slijte, a až vychladnou, oloupejte je. Pokud vám to připadá moc pracné, loupáním se nezdržujte, my jsme ale vyzkoušeli, že se víc než vyplatí – rajčátka jsou pak krásně sladká a voňavá.

Většinu oregana dejte do hmoždíře, zasypte špetkou soli a tlučte. Poté zalijte 4 lžícemi olivového oleje, zastříkněte octem, posypte trochou pepře a spojte.

Velmi opatrně promíchejte maso, brambory, rajčata, oreganovou pastu i zbytek oregana a čtyřicet minut pečte (na plechu, v pekáči, na velké pánvi nebo v hrnci), aby všechno zezlátlo. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit