Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněné nové brambory s kuřetem
Kořeněné nové brambory s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněné nové brambory s kuřetem

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4128 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 163 g
Tuky 290 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nové brambory a kuře v nové podobě, jednou ochutnáte, a už je budete péct jedině takhle!

Suroviny

nové, krásně kulaté
vykoštěné, bez kůže
olivový olej 8 PL
nejlépe v biokvalitě
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčata cherry 500 g
oregano
větší hrst čerstvého
vinný ocet červený
střik
hobliny na ozdobení

Postup

1

Brambory vydrhněte kartáčkem, uvařte v osolené vodě a sceďte. Troubu předehřejte na 200 °C. Kuřecí maso pokrájejte na středně tenké nudličky. V míse je smíchejte se 4 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pak maso osmahněte na větší pánvi, dokud není téměř hotové.

2

Rajčátka zlehka nařízněte ostrým nožem, naskládejte je do mísy a na minutu zalijte vroucí vodou. Potom ji slijte, a až vychladnou, oloupejte je. Pokud vám to připadá moc pracné, loupáním se nezdržujte, my jsme ale vyzkoušeli, že se víc než vyplatí – rajčátka jsou pak krásně sladká a voňavá.

3

Většinu oregana dejte do hmoždíře, zasypte špetkou soli a tlučte. Poté zalijte 4 lžícemi olivového oleje, zastříkněte octem, posypte trochou pepře a spojte.

4

Velmi opatrně promíchejte maso, brambory, rajčata, oreganovou pastu i zbytek oregana a čtyřicet minut pečte (na plechu, v pekáči, na velké pánvi nebo v hrnci), aby všechno zezlátlo. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín