Kořeněné nové brambory s kuřetem

Kořeněné nové brambory s kuřetem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4128 kcal
Bílkoviny 195 g
Cukr 163 g
Tuky 290 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nové brambory a kuře v nové podobě, jednou ochutnáte, a už je budete péct jedině takhle!

Suroviny

brambory 750 g
nové, krásně kulaté
kuřecí stehna spodní 10 ks
(spodní stehna), vykoštěné, bez kůže
olivový olej 8 PL
nejlépe v biokvalitě
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčata cherry 500 g
oregano hrst
větší hrst čerstvého
vinný ocet bílý
červený
parmazán
hobliny na ozdobení

Brambory vydrhněte kartáčkem, uvařte v osolené vodě a sceďte. Troubu předehřejte na 200 °C. Kuřecí maso pokrájejte na středně tenké nudličky. V míse je smíchejte se 4 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pak maso osmahněte na větší pánvi, dokud není téměř hotové.

Rajčátka zlehka nařízněte ostrým nožem, naskládejte je do mísy a na minutu zalijte vroucí vodou. Potom ji slijte, a až vychladnou, oloupejte je. Pokud vám to připadá moc pracné, loupáním se nezdržujte, my jsme ale vyzkoušeli, že se víc než vyplatí – rajčátka jsou pak krásně sladká a voňavá.

Většinu oregana dejte do hmoždíře, zasypte špetkou soli a tlučte. Poté zalijte 4 lžícemi olivového oleje, zastříkněte octem, posypte trochou pepře a spojte.

Velmi opatrně promíchejte maso, brambory, rajčata, oreganovou pastu i zbytek oregana a čtyřicet minut pečte (na plechu, v pekáči, na velké pánvi nebo v hrnci), aby všechno zezlátlo. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit