Nové brambory a kuře v nové podobě, jednou ochutnáte, a už je budete péct jedině takhle!
Suroviny
Postup
Brambory vydrhněte kartáčkem, uvařte v osolené vodě a sceďte. Troubu předehřejte na 200 °C. Kuřecí maso pokrájejte na středně tenké nudličky. V míse je smíchejte se 4 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pak maso osmahněte na větší pánvi, dokud není téměř hotové.
Rajčátka zlehka nařízněte ostrým nožem, naskládejte je do mísy a na minutu zalijte vroucí vodou. Potom ji slijte, a až vychladnou, oloupejte je. Pokud vám to připadá moc pracné, loupáním se nezdržujte, my jsme ale vyzkoušeli, že se víc než vyplatí – rajčátka jsou pak krásně sladká a voňavá.
Většinu oregana dejte do hmoždíře, zasypte špetkou soli a tlučte. Poté zalijte 4 lžícemi olivového oleje, zastříkněte octem, posypte trochou pepře a spojte.
Velmi opatrně promíchejte maso, brambory, rajčata, oreganovou pastu i zbytek oregana a čtyřicet minut pečte (na plechu, v pekáči, na velké pánvi nebo v hrnci), aby všechno zezlátlo. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.