Košíčky à la baklava

Košíčky à la baklava

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 12 malých košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4865 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 347 g
Tuky 323 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vždy jste si při čtení receptu na baklavu říkali, že je moc složitá a raději jste se do její přípravy nepustili? Pak je tenhle recept přesně pro vás! 

Související recepty

Baklava

Kdo by neznal lepkavé tisícivrstevnaté kosočtvereč...

Suroviny

filo těsto 300 g
ořechy 2 hrnky
směs (pistácie, mandle, vlašské, pekanové ořechy…)
máslo 2 PL
změklé
med 0.5 hrnku
skořice 0.5 ČL
mletá
sůl špetka
tmavá čokoláda 100 g

1 Z těsta vykrájejte kolečka o takovém průměru, aby po vložení do muffinových formiček pokrylo těsto dno i stěny. Těstem vyložte 12 muffinových formiček a do každé z nich vložte kostičku čokolády.

2Oříšky nahrubo nasekejte a promíchejte s máslem, medem, skořicí a solí. Směs rozdělte do košíčků. Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 10 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit