Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kotletky s bramborovo-květákovou kaší a zeleninou
Jehněčí kotletky s bramborovo-květákovou kaší a zeleninou
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Jehněčí kotletky s bramborovo-květákovou kaší a zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4592 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 219 g
Tuky 310 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V našich končinách se jehněčí maso stále netěší takové oblíbě jako v zahraničí. A je to škoda! Dobře připravené jehněčí je opravdová lahůdka. Tentokrát jsme se šťavnaté jehněčí kotletky rozhodli doplnit bramborovo-květákovou kaší, fazolkami, růžičkovou kapustou, mrkví a brokolicí. Skvělý nedělní oběd, co říkáte?

Suroviny

olivový olej 1 PL
koření dukkah 2 PL
vývar hovězí 500 ml
Na kaši
moučnaté (varný typ C), oloupané a nakrájené na kostky
sůl
může být i mražený
mléko 120 ml
ohřáté
čerstvě nastrouhaný
Na zeleninu
fazolky zelené 120 g
zbavené stopek
sůl
růžičky rozpůlené
nejlépe stonková, dole seříznutá
mrkev 3 ks
oloupaná a zpracovaná spiralizérem na nudle či nakrájená na dlouhé nudličky
olivový olej 1 PL

Postup

1

Na kaši vařte brambory v hrnci s osolenou vodou zhruba 20 minut doměkka, na posledních cca 5–10 minut přidejte květák (podle velikosti růžiček a toho, zda je mražený). Pak je slijte, nechte krátce okapat v cedníku a pěkně zatepla rozšťouchejte s horkým mlékem a máslem dohladka. Ochuťte muškátovým oříškem. Udržujte teplé.

2

Mezitím v hrnci s vroucí osolenou vodou vařte fazolky 5–6 minut skoro doměkka. Zhruba v půlce přidejte kapustu a brokolici. Slijte a nechte okapat v cedníku. Mrkev opékejte v nepřilnavé pánvi na oleji na středním ohni 4–5 minut.

3

Kotletky osušte papírovými utěrkami, potřete olejem a vetřete do nich koření dukka. Opékejte v nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni 3–4 minuty z každé strany. Pak je vyjměte, volně zakryjte alobalem a udržujte teplé. Ztlumte oheň pod pánví a rozehřejte v ní máslo, zaprašte moukou a za stálého míchání ji opékejte 1—2 minuty, aby se mírně zabarvila. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, nepřestávejte míchat a na mírném ohni 10 minut zvolna vařte do zhoustnutí. Dochuťte.

4

Kaši rozdělte na talíře a položte na ni kotletky. vedle naaranžujte zelenou zeleninu i mrkev. Podávejte přelité omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč