Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem

Lilky, papriky a granátové jablko, to je přímo esence orientální kuchyně. Nepodceňte fázi opékání a nebojte se zeleniny zbarvené až dočerna, právě ta dává jídlu jedinečnou chuť.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ zapaření a vychladnutí
PT20M
Opékání 0:20
Salát Ostatní

Ingredience

    • 4 velké lilky, na několika místech propíchané vidličkou
    • 3 velké červené papriky
    • malý svazek hladkolisté petrželky, nasekaný nahrubo, pár celých lístků ponechaných na ozdobení
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 6 lžic olivového oleje
    • šťáva z 1/2 citronu
    • špetka mleté skořice
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 75 ml melasy z granátových jablek
    • 100 g semínek granátového jablka

Příprava jídla

1 Lilek a papriky opečte podle svých možností pod grilem v troubě, na grilu nebo na hořáku plynového sporáku, až slupka lilku i paprik zčerná a naskáčou na ní puchýřky. (V troubě pod grilem to bude trvat asi 20 minut.)

2 Zčernalé lilky položte na plech a nechte cca 20 minut vychladnout. Papriky uzavřete na 20 minut do mikrotenového sáčku, aby se zapařily. Pak z nich stáhněte slupku a odstraňte stopky a semeníky. Papriky nahrubo nasekejte a dejte do mísy.

3 Pomocí lžíce vydlabejte z vlažných lilků dužinu, odstraňte zbytky slupky, a pokud je to třeba, nechte dužinu okapat. Pak ji nakrájejte na kousky a přidejte do mísy k paprikám. Zlehka promíchejte.

4 Přidejte nasekanou petržel, podrcený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, skořici, sůl a čerstvě mletý pepř. Dobře společně promíchejte, aby se všechny přísady a chutě propojily.

5 Ochucenou zeleninu rozprostřete v jedné vrstvě na velký, široký talíř nebo tác. Pokapejte štědře melasou z granátových jablek, posypte lístky petrželky a navrch nasypte zrnka granátových jablek.

NĚCO NAVÍC
Pokud zeleninu opékáte přímo na hořáku plynového sporáku, umístěte kolem plotýnky s hořákem alobal. Usnadníte si tak úklid a čištění, zelenina při opékání výrazně prská.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

REKLAMA

Přidat komentář