0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lilek a cukety a papriky z pánve

Lilek a cukety a papriky z pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lilek a cukety a papriky z pánve

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1872 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 347 g
Tuky 26 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle voňavá lahůdka dokáže jižanskou atmosféru vyčarovat během chviličky.

Suroviny

lilek 1 ks
nakrájený na 2cm kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 2 ks
olivový olej
na potírání pánve + k podávání
menší, nakrájené na 1,5cm kolečka
cibule 2 ks
na plátky
česnek 4 stroužky
na plátky
rozmarýn 2 snítky
nakrájené na kousky
tymián 1 svazek
bobkový list 4 ks
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená najemno

1 Kolečka lilku důkladně prosolte, vsypte do cedníku a nechte zhruba hodinu stát.

2 Papriky opečte v celku na pánvi potřené olejem nebo na grilu. Můžete je nechat tak, nebo je oloupat, viz Něco navíc. Opečené papriky zbavte semeníků a natrhejte na kusy.

3 Pánev znovu potřete olejem, rozehřejte ji a opékejte na ní po dávkách kolečka lilků a cuket, ke kterým postupně po dávkách přidávejte cibuli, česnek, rozmarýn, tymián, bobkový list a chilli. Opékejte každou dávku cca 10 minut, během opékání obraťte.

4 Opečenou zeleninu a bylinky rozprostřete na servírovací mísu, zakápněte olejem podle chuti a posypte drceným pepřem a solí.

NĚCO NAVÍC
Na slupce by se měly po delším opékání dělat puchýřky a měly by zčernat. Dejte je do mísy, zakryjte fólií a nechte zapařit. Poté je oloupejte a zbavte semeníků. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč