Tahle voňavá lahůdka dokáže jižanskou atmosféru vyčarovat během chviličky.
Suroviny
1 Kolečka lilku důkladně prosolte, vsypte do cedníku a nechte zhruba hodinu stát.
2 Papriky opečte v celku na pánvi potřené olejem nebo na grilu. Můžete je nechat tak, nebo je oloupat, viz Něco navíc. Opečené papriky zbavte semeníků a natrhejte na kusy.
3 Pánev znovu potřete olejem, rozehřejte ji a opékejte na ní po dávkách kolečka lilků a cuket, ke kterým postupně po dávkách přidávejte cibuli, česnek, rozmarýn, tymián, bobkový list a chilli. Opékejte každou dávku cca 10 minut, během opékání obraťte.
4 Opečenou zeleninu a bylinky rozprostřete na servírovací mísu, zakápněte olejem podle chuti a posypte drceným pepřem a solí.
NĚCO NAVÍC
Na slupce by se měly po delším opékání dělat puchýřky a měly by zčernat. Dejte je do mísy, zakryjte fólií a nechte zapařit. Poté je oloupejte a zbavte semeníků.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)
- Italská večeře o 4 (a více) chodech(7 receptů)