Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilek a cukety a papriky z pánve
Lilek a cukety a papriky z pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lilek a cukety a papriky z pánve

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1872 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 347 g
Tuky 26 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle voňavá lahůdka dokáže jižanskou atmosféru vyčarovat během chviličky.

Suroviny

lilek 1 ks
nakrájený na 2cm kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na potírání pánve + k podávání
menší, nakrájené na 1,5cm kolečka
na plátky
česnek 4 stroužky
na plátky
rozmarýn 2 snítky
nakrájené na kousky
tymián 1 svazek
červená, nakrájená najemno

Postup

1

Kolečka lilku důkladně prosolte, vsypte do cedníku a nechte zhruba hodinu stát.

2

Papriky opečte v celku na pánvi potřené olejem nebo na grilu. Můžete je nechat tak, nebo je oloupat, viz Něco navíc. Opečené papriky zbavte semeníků a natrhejte na kusy.

3

Pánev znovu potřete olejem, rozehřejte ji a opékejte na ní po dávkách kolečka lilků a cuket, ke kterým postupně po dávkách přidávejte cibuli, česnek, rozmarýn, tymián, bobkový list a chilli. Opékejte každou dávku cca 10 minut, během opékání obraťte.

4

Opečenou zeleninu a bylinky rozprostřete na servírovací mísu, zakápněte olejem podle chuti a posypte drceným pepřem a solí.

NĚCO NAVÍC
Na slupce by se měly po delším opékání dělat puchýřky a měly by zčernat. Dejte je do mísy, zakryjte fólií a nechte zapařit. Poté je oloupejte a zbavte semeníků.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...