0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lilek a cukety a papriky z pánve

Lilek a cukety a papriky z pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lilek a cukety a papriky z pánve

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1872 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 347 g
Tuky 26 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle voňavá lahůdka dokáže jižanskou atmosféru vyčarovat během chviličky.

Suroviny

lilek 1 ks
nakrájený na 2cm kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 2 ks
olivový olej
na potírání pánve + k podávání
menší, nakrájené na 1,5cm kolečka
cibule 2 ks
na plátky
česnek 4 stroužky
na plátky
rozmarýn 2 snítky
nakrájené na kousky
tymián 1 svazek
bobkový list 4 ks
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená najemno

1 Kolečka lilku důkladně prosolte, vsypte do cedníku a nechte zhruba hodinu stát.

2 Papriky opečte v celku na pánvi potřené olejem nebo na grilu. Můžete je nechat tak, nebo je oloupat, viz Něco navíc. Opečené papriky zbavte semeníků a natrhejte na kusy.

3 Pánev znovu potřete olejem, rozehřejte ji a opékejte na ní po dávkách kolečka lilků a cuket, ke kterým postupně po dávkách přidávejte cibuli, česnek, rozmarýn, tymián, bobkový list a chilli. Opékejte každou dávku cca 10 minut, během opékání obraťte.

4 Opečenou zeleninu a bylinky rozprostřete na servírovací mísu, zakápněte olejem podle chuti a posypte drceným pepřem a solí.

NĚCO NAVÍC
Na slupce by se měly po delším opékání dělat puchýřky a měly by zčernat. Dejte je do mísy, zakryjte fólií a nechte zapařit. Poté je oloupejte a zbavte semeníků. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...