0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krčková polévka babičky Marušky

Polévka z kuřecích krků
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krčková polévka babičky Marušky

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2569 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 209 g
Tuky 61 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku sice můžete uvařit i z kuřecích skeletů na polévku nebo i z masitějších kuřecích dílů, ale připravíte stolovníky o to nejlepší – totiž o obírání velejemného masa z krčků.

Suroviny

sůl
bobkový list 1 ks
pepř 5 kuliček
olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
česnek 2 stroužky
drcené
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
petržel 1 ks
nakrájená na kostičky
cibule 1 ks
nakrájená na kostičky
brambory 2 ks
střední, nakrájené na kostičky
mouka pšeničná hladká 1 PL
očištěných a podle potřeby nakrájených
majoránka (čerstvá)
dle chuti

1Krčky zalijte v hrnci 2,3 litru vody, osolte, přidejte bobkový list a celý pepř. Přiveďte k varu a uvařte naprosto doměkka. Vývar přeceďte, krčky uchovejte.

2 Na troše olivového oleje a másla opečte česnek, aby se rozvoněl, pak vsypte kořenovou zeleninu a cibuli, osmahněte, přidejte brambory, zaprašte moukou (polévka nemá být krémová, spíš mírně zahuštěný vývar), trošku osmahněte a zalijte veškerým vývarem (cca 2 litry). Vařte, aby brambory změkly, 5–10 minut před koncem vaření přidejte kapustičky. Pak ochuťte čerstvou majoránkou (v zimě, nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou). Podávejte s krčky podle chuti – v rodině paní Marušky je zvykem podávat krčky neobrané a každý strávník se obslouží sám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč