Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krčková polévka babičky Marušky

Polévku sice můžete uvařit i z kuřecích skeletů na polévku nebo i z masitějších kuřecích dílů, ale připravíte stolovníky o to nejlepší – totiž o obírání velejemného masa z krčků.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Vaření 2:00
Polévka

Ingredience

    • cca 1 kg kuřecích krků
    • sůl
    • 1 bobkový list
    • 5 kuliček pepře
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 2–3 stroužky česneku, drcené
    • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
    • 1 petržel, nakrájená na kostičky
    • 1 cibule, nakrájená na kostičky
    • 2 střední brambory, nakrájené na kostičky
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • 10–12 růžičkových kapustiček, očištěných a podle potřeby nakrájených
    • čerstvá majoránka podle chuti

Příprava jídla

Krčky zalijte v hrnci 2,3 litru vody, osolte, přidejte bobkový list a celý pepř. Přiveďte k varu a uvařte naprosto doměkka. Vývar přeceďte, krčky uchovejte.

2 Na troše olivového oleje a másla opečte česnek, aby se rozvoněl, pak vsypte kořenovou zeleninu a cibuli, osmahněte, přidejte brambory, zaprašte moukou (polévka nemá být krémová, spíš mírně zahuštěný vývar), trošku osmahněte a zalijte veškerým vývarem (cca 2 litry). Vařte, aby brambory změkly, 5–10 minut před koncem vaření přidejte kapustičky. Pak ochuťte čerstvou majoránkou (v zimě, nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou). Podávejte s krčky podle chuti – v rodině paní Marušky je zvykem podávat krčky neobrané a každý strávník se obslouží sám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou

Krůta s kořenovou zeleninou a majoránkou

Přidat komentář