Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krčková polévka babičky Marušky
Polévka z kuřecích krků
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krčková polévka babičky Marušky

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2569 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 209 g
Tuky 61 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku sice můžete uvařit i z kuřecích skeletů na polévku nebo i z masitějších kuřecích dílů, ale připravíte stolovníky o to nejlepší – totiž o obírání velejemného masa z krčků.

Suroviny

sůl
pepř 5 kuliček
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
drcené
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
petržel 1 ks
nakrájená na kostičky
nakrájená na kostičky
střední, nakrájené na kostičky
očištěných a podle potřeby nakrájených
majoránka (čerstvá)
dle chuti

Postup

1

Krčky zalijte v hrnci 2,3 litru vody, osolte, přidejte bobkový list a celý pepř. Přiveďte k varu a uvařte naprosto doměkka. Vývar přeceďte, krčky uchovejte.

2

Na troše olivového oleje a másla opečte česnek, aby se rozvoněl, pak vsypte kořenovou zeleninu a cibuli, osmahněte, přidejte brambory, zaprašte moukou (polévka nemá být krémová, spíš mírně zahuštěný vývar), trošku osmahněte a zalijte veškerým vývarem (cca 2 litry). Vařte, aby brambory změkly, 5–10 minut před koncem vaření přidejte kapustičky. Pak ochuťte čerstvou majoránkou (v zimě, nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou). Podávejte s krčky podle chuti – v rodině paní Marušky je zvykem podávat krčky neobrané a každý strávník se obslouží sám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín