Kuřecí polévka po čínsku

Kuřecí polévka po čínsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1421 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 233 g
Tuky 8 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá polévka, která zaručeně zahřeje a povzbudí.

Suroviny

vývar kuřecí 1.3 l
horký
badyán 2 hvězdičky
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, na plátky
česnek 2 stroužky
podrcené ve slupce
špenát 200 g
opraný, větší listy, na nudličky
nudle rýžové 85 g
vaječné, připravené podle návodu
kuře 100 g
vařené, na nudličky
jarní cibulka 4 ks
na tenká kolečka
sójová omáčka
trocha
bazalka hrst
čerstvé listy
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek

Do vývaru v hrnci vsypte badyán, zázvor a česnek. Deset minut nechte probublávat pod bodem varu. Zatím vložte špenát na dvě minuty na pařáček. Pak vyjměte badyán, zázvor i česnek a vyhoďte je. Do vývaru vsypte nudle, cibulky a maso, dochuťte sójovkou. Prohřejte a rozdělte do misek. Posypte špenátem, bazalkou a tenkými proužky papričky.

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit