0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová vejce s opečenou slaninou

Krémová vejce s opečenou slaninou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5707 kcal
Bílkoviny 511 g
Sacharidy 258 g
Tuky 272 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová vejce budou dokonalá z domácích nebo biovajíček. V kombinaci s křupavou slaninou se jim nedá odolat.

Suroviny

smetana ke šlehání 140 ml
40%
pažitka 1 hrst
najemno
vejce 6 ks
sůl
pepř
parmazán 25 g
jemně nastrouhaný
chleba 4 plátek
na proužky
slanina 9 plátků
nasucho vyškvařená na pánvi
máslo 15 g
+ na vymazání formiček

Postup

1

Večer před podáváním vymažte máslem šest formiček na muffiny nebo menších zapékacích misek. Do každé dejte lžíci smetany a posypte trochou pažitky. Zakryjte a dejte do lednice.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Formičky vyskládejte do hlubšího plechu a do něj nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Nechte je chvíli zahřát a pak do každé vyklepněte jedno vajíčko. Lehce osolte a opepřete, na vejce rozdělte zbytek smetany i pažitky a posypte sýrem.

3

Dejte péct doprostřed trouby zhruba na 15 minut. Bílky by měly ztuhnout, žloutky mají být uprostřed ještě tekuté.

4

Před podáváním do každé mističky přidejte nasucho opražený jeden nebo dva plátky slaniny. Servírujte s proužky opečeného chleba namazanými máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit