Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová vejce s opečenou slaninou

Krémová vejce s opečenou slaninou

4.2/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5707 kcal
Bílkoviny 511 g
Sacharidy 258 g
Tuky 272 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová vejce budou dokonalá z domácích nebo biovajíček. V kombinaci s křupavou slaninou se jim nedá odolat.

Suroviny

pažitka 1 hrst
najemno
vejce 6 ks
sůl
pepř
jemně nastrouhaný
chleba 4 plátek
na proužky
slanina 9 plátků
nasucho vyškvařená na pánvi
+ na vymazání formiček

Postup

1

Večer před podáváním vymažte máslem šest formiček na muffiny nebo menších zapékacích misek. Do každé dejte lžíci smetany a posypte trochou pažitky. Zakryjte a dejte do lednice.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Formičky vyskládejte do hlubšího plechu a do něj nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Nechte je chvíli zahřát a pak do každé vyklepněte jedno vajíčko. Lehce osolte a opepřete, na vejce rozdělte zbytek smetany i pažitky a posypte sýrem.

3

Dejte péct doprostřed trouby zhruba na 15 minut. Bílky by měly ztuhnout, žloutky mají být uprostřed ještě tekuté.

4

Před podáváním do každé mističky přidejte nasucho opražený jeden nebo dva plátky slaniny. Servírujte s proužky opečeného chleba namazanými máslem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...