
Křupavý salát se zelenou zálivkou
Dokonalá kombinace avokáda, polníčku, rajčátek, sýra s modrou plísní, slaniny a křupavých krutonů vás dostane!
Vydání: 2016/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1/4–1/2 italské bagety (ciabatty, rustikální...), nakrájené na kostky
- olivový olej na pokapání
- 1 avokádo, oloupané a nakrájené na kostky
- 75g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
- 100g oválných třešňových rajčátek, podélně rozčtvrcených
- několik hrstí polníčku
- 8 plátků sušené nebo anglické slaniny, opečených dokřupava
- 2 jarní cibulky, nasekané
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce majonézy
- hrst lístků bazalky, nasekaných
- 1 lžíce nasekané pažitky
- sůl a čerstvě mletý pepř
NA ZELENOU ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200/180°C. Nakrájenou bagetu pokapejte olejem, rozložte v jedné vrstvě na plech a pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava.
2 V malém robotu rozmixujte přísady na zelenou zálivku spolu s 2–3 lžícemi vody. Osolte a opepřete.
3 Přísady na salát kromě slaniny rozložte na servírovací talíř. Pokapejte připravenou zálivkou a posypte rozdrobenou slaninou a krutony.
Přidat komentář