0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupinky s uzeným lososem

Křupinky s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupinky s uzeným lososem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na 8–12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1415 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 63 g
Tuky 101 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V časovém presu lze křupinky nahradit tenkými plátky pečiva opečenými na troše olivového oleje.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 4.5 PL
krupicový cukr 2 ČL
sůl vločková 0.5 ČL
bílek 1 ks
vychlazený
máslo 55 g
o pokojové teplotě
mák celý 1 PL
uzený losos 120 g
zastudena uzený nebo marinovaný, nadrobno
šalotka 1.5 ČL
nebo bílá část jarní cibulky, nakrájená najemno
pažitka 1.5 ČL
nakrájená najemno
citronová kůra 0.25 ČL
nastrouhaná
pepř
čerstvě mletý
crème fraîche 120 ml
kopr
čerstvý, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Plech vyložte pečicím papírem. V misce promíchejte metlou mouku s cukrem a se solí. Vlijte bílek a vyšlehejte dohladka. Pak vešlehejte nakrájené máslo dokrémova.

2

Pak vždy nalijte necelou lžíci těsta na plech a kruhovým pohybem ji rozetřete spodkem lžíce na placičku o průměru zhruba 6 cm, v dostatečných rozestupech pokračujte do spotřebování těstíčka (viz Něco navíc). Posypte mákem a pečte v prostřední části trouby asi 8–10 minut, aby křupinky zezlátly, v polovině pečení obraťte plech. Nechte vychladnout.

3

V misce promíchejte lososa se šalotkou, pažitkou, citronovou kůrou a špetkou pepře. Směs rozdělte na křupinky a ozdobte troškou crème fraîche, špetičkou pepře a koprem. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zvolili jsme snazší silnější variantu křupinek, pokud byste je dělali tenčí (cca ze lžičky těstíčka), budou potřeba 2 plechy. Pak se pečou uprostřed a nahoře a plechy se v půli pečení obracejí a také vyměňují navzájem. Vychladlé vydrží tenké křupinky 2 dny ve vzduchotěsné nádobě, silnější 1 den.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit