0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupinky s uzeným lososem

Křupinky s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupinky s uzeným lososem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na 8–12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1415 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 63 g
Tuky 101 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V časovém presu lze křupinky nahradit tenkými plátky pečiva opečenými na troše olivového oleje.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 4,5 PL
krupicový cukr 2 ČL
sůl vločková ½ ČL
vychlazený
máslo 55 g
o pokojové teplotě
mák celý 1 PL
uzený losos 120 g
zastudena uzený nebo marinovaný, nadrobno
šalotka 1,5 ČL
nebo bílá část jarní cibulky, nakrájená najemno
pažitka 1,5 ČL
nakrájená najemno
citronová kůra ¼ ČL
nastrouhaná
pepř
čerstvě mletý
crème fraîche 120 ml
kopr
čerstvý, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Plech vyložte pečicím papírem. V misce promíchejte metlou mouku s cukrem a se solí. Vlijte bílek a vyšlehejte dohladka. Pak vešlehejte nakrájené máslo dokrémova.

2

Pak vždy nalijte necelou lžíci těsta na plech a kruhovým pohybem ji rozetřete spodkem lžíce na placičku o průměru zhruba 6 cm, v dostatečných rozestupech pokračujte do spotřebování těstíčka (viz Něco navíc). Posypte mákem a pečte v prostřední části trouby asi 8–10 minut, aby křupinky zezlátly, v polovině pečení obraťte plech. Nechte vychladnout.

3

V misce promíchejte lososa se šalotkou, pažitkou, citronovou kůrou a špetkou pepře. Směs rozdělte na křupinky a ozdobte troškou crème fraîche, špetičkou pepře a koprem. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zvolili jsme snazší silnější variantu křupinek, pokud byste je dělali tenčí (cca ze lžičky těstíčka), budou potřeba 2 plechy. Pak se pečou uprostřed a nahoře a plechy se v půli pečení obracejí a také vyměňují navzájem. Vychladlé vydrží tenké křupinky 2 dny ve vzduchotěsné nádobě, silnější 1 den.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč