Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevetový koktejl s křenovým krémem

Kamarádi ocení hlavně nápad! Známou klasiku jsme proto mírně odlehčili, doplnili o avokádo a jemně ochutili křenem. Slavnostní večeře může začít! 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1M
Opékání 0:01
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíce majonézy
    • 1 lžička smetanového křenu
    • šťáva z 1 limety + na ozdobení
    • mořská sůl
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 140g velkých vyloupaných krevet s ponechaným ocáskem
    • 1 čekankový puk
    • 1 avokádo, oloupané a zbavené pecky
    • kajenský pepř k podávání 

Příprava jídla

1 Na křenový krém smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, křen a polovinu limetové šťávy. Osolte a nechte zakryté v chladničce, než připravíte zbytek.

2 V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opékejte krevety, až zrůžoví – trvá to asi 30 sekund. Osolte a vypněte. Krevety vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Vezměte dvě koktejlové široké sklenky na nožce a do každé dejte 1 čekankový list. Zbytek čekanky nakrájejte na nudličky a rozdělte do sklenek. Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte se zbývající limetovou šťávou a rozdělte na čekanku. Navrch dejte krevety, ozdobte plátkem limety, navršte připravený vychlazený křenový krém a poprašte kajenským pepřem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórková polévka s petrželkou a krutony

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Barevné a svěží stědrovečerní menu

Přidat komentář