Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevetový koktejl s křenovým krémem
Krevetový koktejl s křenovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevetový koktejl s křenovým krémem

4.4/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 759 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 25 g
Tuky 54 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kamarádi ocení hlavně nápad! Známou klasiku jsme proto mírně odlehčili, doplnili o avokádo a jemně ochutili křenem. Slavnostní večeře může začít! 

Suroviny

majonéza 1 PL
křen 1 PL
smetanový
z jedné šťáva + z jedné kolečka na ozdobení
sůl mořská
olivový olej 1 PL
krevety 140 g
velké, vyloupané, s ponechaným ocáskem
čekanka 1 ks
oloupané, zbavené pecky
kajenský pepř
k podávání

Postup

1

Na křenový krém smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, křen a polovinu limetové šťávy. Osolte a nechte zakryté v chladničce, než připravíte zbytek.

2

V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opékejte krevety, až zrůžoví – trvá to asi 30 sekund. Osolte a vypněte. Krevety vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3

Vezměte dvě koktejlové široké sklenky na nožce a do každé dejte 1 čekankový list. Zbytek čekanky nakrájejte na nudličky a rozdělte do sklenek. Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte se zbývající limetovou šťávou a rozdělte na čekanku.

4

Navrch dejte krevety, ozdobte plátkem limety, navršte připravený vychlazený křenový krém a poprašte kajenským pepřem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...