0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevetový koktejl s křenovým krémem

Krevetový koktejl s křenovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevetový koktejl s křenovým krémem

4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 759 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 25 g
Tuky 54 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kamarádi ocení hlavně nápad! Známou klasiku jsme proto mírně odlehčili, doplnili o avokádo a jemně ochutili křenem. Slavnostní večeře může začít! 

Suroviny

zakysaná smetana 2 PL
majonéza 1 PL
křen 1 PL
smetanový
limeta 2 ks
z jedné šťáva + z jedné kolečka na ozdobení
sůl mořská
olivový olej 1 PL
krevety 140 g
velké, vyloupané, s ponechaným ocáskem
čekanka 1 ks
avokádo 1 ks
oloupané, zbavené pecky
kajenský pepř
k podávání

1 Na křenový krém smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, křen a polovinu limetové šťávy. Osolte a nechte zakryté v chladničce, než připravíte zbytek.

2 V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opékejte krevety, až zrůžoví – trvá to asi 30 sekund. Osolte a vypněte. Krevety vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Vezměte dvě koktejlové široké sklenky na nožce a do každé dejte 1 čekankový list. Zbytek čekanky nakrájejte na nudličky a rozdělte do sklenek. Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte se zbývající limetovou šťávou a rozdělte na čekanku. Navrch dejte krevety, ozdobte plátkem limety, navršte připravený vychlazený křenový krém a poprašte kajenským pepřem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit