Krevetový koktejl s křenovým krémem

Krevetový koktejl s křenovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevetový koktejl s křenovým krémem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 759 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 25 g
Tuky 54 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kamarádi ocení hlavně nápad! Známou klasiku jsme proto mírně odlehčili, doplnili o avokádo a jemně ochutili křenem. Slavnostní večeře může začít! 

Suroviny

zakysaná smetana 2 PL
majonéza 1 PL
křen 1 PL
smetanový
limeta 2 ks
z jedné šťáva + z jedné kolečka na ozdobení
sůl mořská
olivový olej 1 PL
krevety 140 g
velké, vyloupané, s ponechaným ocáskem
čekanka 1 ks
avokádo 1 ks
oloupané, zbavené pecky
kajenský pepř
k podávání

1 Na křenový krém smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, křen a polovinu limetové šťávy. Osolte a nechte zakryté v chladničce, než připravíte zbytek.

2 V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opékejte krevety, až zrůžoví – trvá to asi 30 sekund. Osolte a vypněte. Krevety vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Vezměte dvě koktejlové široké sklenky na nožce a do každé dejte 1 čekankový list. Zbytek čekanky nakrájejte na nudličky a rozdělte do sklenek. Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte se zbývající limetovou šťávou a rozdělte na čekanku. Navrch dejte krevety, ozdobte plátkem limety, navršte připravený vychlazený křenový krém a poprašte kajenským pepřem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit