Krůtí roláda s vinnou klobásou

Krůtí roláda s vinnou klobásou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1942 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 50 g
Tuky 97 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda plná chuti!

Suroviny

krůtí prsa 500 g
klobása vinná 200 g
vymáčknutá ze střívka
housky 1 ks
paprika kapie 0.5 ks
najemno
petrželka 1 svazek
nasekaná
vejce 1 ks
sůl
pepř bílý
slanina 100 g

1 Předehřejte troubu na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Housku nakrájejte na drobné kostičky a na plechu je nasucho opečte dozlatova. Krůtí prsa rozřezejte tak, abyste získali jeden velký tenký plát – například je můžete podélně najkrojit (ale nedoříznout úplně do konce) a rozložit jako knihu. Zlehka naklepejte.

2 V míse smíchejte vymáčknutou klobásu, opraženou housku, kapii, petrželku a vejce. Jemně osolte a opepřete.

3 Plát masa položte na alobal a potřete klobásovou směsí. Zaviňte a roládu omotejte plátky slaniny. Zabalte ji do alobalu, přeneste na plech a pečte asi pětadvacet minut – roláda by měla být na dotyk pevná.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit