Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí roláda s vinnou klobásou

Krůtí roláda s vinnou klobásou

3.7/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1942 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 50 g
Tuky 97 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda plná chuti!

Suroviny

vymáčknutá ze střívka
housky 1 ks
najemno
petrželka 1 svazek
nasekaná
vejce 1 ks
sůl
pepř bílý
slanina 100 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Housku nakrájejte na drobné kostičky a na plechu je nasucho opečte dozlatova. Krůtí prsa rozřezejte tak, abyste získali jeden velký tenký plát – například je můžete podélně najkrojit (ale nedoříznout úplně do konce) a rozložit jako knihu. Zlehka naklepejte.

2

V míse smíchejte vymáčknutou klobásu, opraženou housku, kapii, petrželku a vejce. Jemně osolte a opepřete.

3

Plát masa položte na alobal a potřete klobásovou směsí. Zaviňte a roládu omotejte plátky slaniny. Zabalte ji do alobalu, přeneste na plech a pečte asi pětadvacet minut – roláda by měla být na dotyk pevná.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...