Roláda plná chuti!
Suroviny
krůtí prsa
500
g
klobása vinná
200
g
vymáčknutá ze střívka
housky
1
ks
paprika kapie
½
ks
najemno
petrželka
1
svazek
nasekaná
vejce
1
ks
sůl
pepř bílý
slanina
100
g
1 Předehřejte troubu na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Housku nakrájejte na drobné kostičky a na plechu je nasucho opečte dozlatova. Krůtí prsa rozřezejte tak, abyste získali jeden velký tenký plát – například je můžete podélně najkrojit (ale nedoříznout úplně do konce) a rozložit jako knihu. Zlehka naklepejte.
2 V míse smíchejte vymáčknutou klobásu, opraženou housku, kapii, petrželku a vejce. Jemně osolte a opepřete.
3 Plát masa položte na alobal a potřete klobásovou směsí. Zaviňte a roládu omotejte plátky slaniny. Zabalte ji do alobalu, přeneste na plech a pečte asi pětadvacet minut – roláda by měla být na dotyk pevná.