
Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem
Tip na neotřelý nedělní či jinak sváteční oběd. Recept výborně funguje také s jehněčí kýtou.
Ingredience
- 100 ml jablečného octa
- 2 lžíce balzamikového octa
- 90 g tmavého třtinového cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- cca 2 kg krůtích stehen (nejlépe s kostí)
- 4—5 paliček česneku s pokud možno většími stroužky, v celku
- 6 snítek rozmarýnu
- 400 ml drůbežího vývaru
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180°C. Ve velké míse smíchejte oba octy, polovinu cukru, olej, sůl a pepř. Do směsi vložte maso, obraťte je a nechte stát asi 20 minut. Maso pak položte do velkého pekáče nebo na hluboký plech, přidejte česnek, rozmarýn a marinádu a přilijte většinu vývaru. Maso posypte zbývajícím cukrem, zakryjte alobalem a pečte 2 hodiny 30 minut. Odstraňte alobal a pečte ještě půl hodiny – podle potřeby podlijte zbylým vývarem. Podávejte s pečeným česnekem.
NĚCO NAVÍC
Jako příloha se hodí třeba dušená rýže nebo bramborová kaše. A od věci není ani čerstvé světlé pečivo.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lenka Maturova
6. Únor 2017 22:34