0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba s cibulí a paprikou

Ryba s cibulí a paprikou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 662 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 27 g
Tuky 42 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a křehké rybí maso a jejich výrazný doprovod v podobně cibule a paprik stačí doplnit opečenými brambůrky.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 150 g
nakrájená na klínky
paprika zelená 1 ks
zbavené semen a na proužky
pstruh 2 ks
či jiné sladkovodní ryby, bez kostí a kůže (cca 300 g)
majoránka (drhnutá) 1 ČL
vločková mořská nebo česneková sůl
vývar zeleninový 60 ml
jablečný ocet 1 ČL
vařené a pak opečené s máslem a petrželkou k podávání 

1 Ve velké pánvi na středním ohni opékejte na lžíci oleje cibuli a papriku 8–10 minut, aby změkly a mírně se zabarvily. Zeleninu shrňte na stranu a do pánve vlijte další lžíci oleje. V jedné vrstvě přidejte rybu. Zakryjte ji zeleninou a opékejte 2–5 minut (podle tloušťky filetů), aby byla zpola propečená. Pak zeleninu shrňte, rybu obraťte, posypte majoránkou a osolte mořskou nebo česnekovou solí. Do pánve vlijte vývar a ocet a duste, aby byla ryba hotová a tekutina se mírně vyvařila. Rybu podávejte se zeleninou a s brambůrkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč