0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba s cibulí a paprikou

Ryba s cibulí a paprikou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 662 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 27 g
Tuky 42 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a křehké rybí maso a jejich výrazný doprovod v podobně cibule a paprik stačí doplnit opečenými brambůrky.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 150 g
nakrájená na klínky
paprika zelená 1 ks
zbavené semen a na proužky
pstruh 2 ks
či jiné sladkovodní ryby, bez kostí a kůže (cca 300 g)
majoránka (drhnutá) 1 ČL
vločková mořská nebo česneková sůl
vývar zeleninový 60 ml
jablečný ocet 1 ČL
brambory
vařené a pak opečené s máslem a petrželkou k podávání 

1 Ve velké pánvi na středním ohni opékejte na lžíci oleje cibuli a papriku 8–10 minut, aby změkly a mírně se zabarvily. Zeleninu shrňte na stranu a do pánve vlijte další lžíci oleje. V jedné vrstvě přidejte rybu. Zakryjte ji zeleninou a opékejte 2–5 minut (podle tloušťky filetů), aby byla zpola propečená. Pak zeleninu shrňte, rybu obraťte, posypte majoránkou a osolte mořskou nebo česnekovou solí. Do pánve vlijte vývar a ocet a duste, aby byla ryba hotová a tekutina se mírně vyvařila. Rybu podávejte se zeleninou a s brambůrkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit