Jemné a křehké rybí maso a jejich výrazný doprovod v podobně cibule a paprik stačí doplnit opečenými brambůrky.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
150
g
nakrájená na klínky
paprika zelená
1
ks
zbavené semen a na proužky
pstruh
2
ks
či jiné sladkovodní ryby, bez kostí a kůže (cca 300 g)
majoránka (drhnutá)
1
ČL
vločková mořská nebo česneková sůl
vývar zeleninový
60
ml
jablečný ocet
1
ČL
vařené a pak opečené s máslem a petrželkou k podávání
1 Ve velké pánvi na středním ohni opékejte na lžíci oleje cibuli a papriku 8–10 minut, aby změkly a mírně se zabarvily. Zeleninu shrňte na stranu a do pánve vlijte další lžíci oleje. V jedné vrstvě přidejte rybu. Zakryjte ji zeleninou a opékejte 2–5 minut (podle tloušťky filetů), aby byla zpola propečená. Pak zeleninu shrňte, rybu obraťte, posypte majoránkou a osolte mořskou nebo česnekovou solí. Do pánve vlijte vývar a ocet a duste, aby byla ryba hotová a tekutina se mírně vyvařila. Rybu podávejte se zeleninou a s brambůrkami.