0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 245 g
Tuky 126 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně ochucenými omáčkami změní váš pohled na maso v housce a pikantní chuť vás nabije novou energií.

Suroviny

strouhanka 50 g
rozmixujte toustový chleba
kari pasta červená 3 PL
jarní cibulka 4 ks
najemno
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
slunečnicový olej 2 PL
Na mangovou majonézu
mango ½ ks
zralé, nadrobno
majonéza 3 PL
mangové čatní 2 PL
lze nahradit lime pickle
koriandr čerstvý 1 hrst
nahrubo
Na mangovou salsu
mango ½ ks
zralé, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
nahrubo
limetová šťáva
z poloviny limety
chilli paprička 1 ks
zbavená semen, nadrobno
K podávání
hamburgerová bulka 4 ks
dýňová bulka lze nahradit malými ciabattama
little gem salát 1 hrst
okurka ½ ks
oloupaná, na plátky
masitá, na plátky

1 Dobře promíchejte mleté maso, strouhanku, kari pastu, jarní cibulku, vejce a osolte. Ze směsi zformujte 4 velké burgery. Dejte do chladničky na 20 minut odpočinout.

2 Mezitím si připravte salsu a majonézu. U obou dobře promíchejte všechny přísady a osolte podle chuti.

3 Burgery potřete olejem a grilujte je 7 minut z každé strany; doporučujeme použít grilovací pánev, litinovou grilovací desku, elektrický nebo venkovní gril.

4 Ciabatty vodorovně rozkrojte a krátce opečte na grilu či v toustovači. Na spodní díl položte burger, ozdobte listy salátu, plátky okurky a rajčete. Navrch dejte připravenou mangovou majonézu a salsu. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Lime pickle je ostrá směs ovoce, zeleniny a koření používaná na dochucení asijských jídel. Koupíte je v obchodech s asijskými potravinami nebo v supermarketech v oddělení zahraničních potravin (např. od firmy Rajah nebo Mida’s).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč