Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské krůtí burgery s mangem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 245 g
Tuky 126 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně ochucenými omáčkami změní váš pohled na maso v housce a pikantní chuť vás nabije novou energií.

Suroviny

strouhanka 50 g
rozmixujte toustový chleba
jarní cibulka 4 ks
najemno
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
slunečnicový olej 2 PL
Na mangovou majonézu
mango ½ ks
zralé, nadrobno
majonéza 3 PL
lze nahradit lime pickle
koriandr čerstvý 1 hrst
nahrubo
Na mangovou salsu
mango ½ ks
zralé, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
nahrubo
limetová šťáva
z poloviny limety
zbavená semen, nadrobno
K podávání
dýňová bulka lze nahradit malými ciabattama
little gem salát 1 hrst
okurka ½ ks
oloupaná, na plátky
masitá, na plátky

Postup

1

Dobře promíchejte mleté maso, strouhanku, kari pastu, jarní cibulku, vejce a osolte. Ze směsi zformujte 4 velké burgery. Dejte do chladničky na 20 minut odpočinout.

2

Mezitím si připravte salsu a majonézu. U obou dobře promíchejte všechny přísady a osolte podle chuti.

3

Burgery potřete olejem a grilujte je 7 minut z každé strany; doporučujeme použít grilovací pánev, litinovou grilovací desku, elektrický nebo venkovní gril.

4

Ciabatty vodorovně rozkrojte a krátce opečte na grilu či v toustovači. Na spodní díl položte burger, ozdobte listy salátu, plátky okurky a rajčete. Navrch dejte připravenou mangovou majonézu a salsu. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Lime pickle je ostrá směs ovoce, zeleniny a koření používaná na dochucení asijských jídel. Koupíte je v obchodech s asijskými potravinami nebo v supermarketech v oddělení zahraničních potravin (např. od firmy Rajah nebo Mida’s).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín