Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské krůtí burgery s mangem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Thajské krůtí burgery s mangem

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 245 g
Tuky 126 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně ochucenými omáčkami změní váš pohled na maso v housce a pikantní chuť vás nabije novou energií.

Související recepty

Suroviny

strouhanka 50 g
rozmixujte toustový chleba
jarní cibulka 4 ks
najemno
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
slunečnicový olej 2 PL
Na mangovou majonézu
mango ½ ks
zralé, nadrobno
majonéza 3 PL
lze nahradit lime pickle
koriandr čerstvý 1 hrst
nahrubo
Na mangovou salsu
mango ½ ks
zralé, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
nahrubo
limetová šťáva
z poloviny limety
zbavená semen, nadrobno
K podávání
dýňová bulka lze nahradit malými ciabattama
little gem salát 1 hrst
okurka ½ ks
oloupaná, na plátky
masitá, na plátky

Postup

1

Dobře promíchejte mleté maso, strouhanku, kari pastu, jarní cibulku, vejce a osolte. Ze směsi zformujte 4 velké burgery. Dejte do chladničky na 20 minut odpočinout.

2

Mezitím si připravte salsu a majonézu. U obou dobře promíchejte všechny přísady a osolte podle chuti.

3

Burgery potřete olejem a grilujte je 7 minut z každé strany; doporučujeme použít grilovací pánev, litinovou grilovací desku, elektrický nebo venkovní gril.

4

Ciabatty vodorovně rozkrojte a krátce opečte na grilu či v toustovači. Na spodní díl položte burger, ozdobte listy salátu, plátky okurky a rajčete. Navrch dejte připravenou mangovou majonézu a salsu. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Lime pickle je ostrá směs ovoce, zeleniny a koření používaná na dochucení asijských jídel. Koupíte je v obchodech s asijskými potravinami nebo v supermarketech v oddělení zahraničních potravin (např. od firmy Rajah nebo Mida’s).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...