Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně ochucenými omáčkami změní váš pohled na maso v housce a pikantní chuť vás nabije novou energií.
Suroviny
1 Dobře promíchejte mleté maso, strouhanku, kari pastu, jarní cibulku, vejce a osolte. Ze směsi zformujte 4 velké burgery. Dejte do chladničky na 20 minut odpočinout.
2 Mezitím si připravte salsu a majonézu. U obou dobře promíchejte všechny přísady a osolte podle chuti.
3 Burgery potřete olejem a grilujte je 7 minut z každé strany; doporučujeme použít grilovací pánev, litinovou grilovací desku, elektrický nebo venkovní gril.
4 Ciabatty vodorovně rozkrojte a krátce opečte na grilu či v toustovači. Na spodní díl položte burger, ozdobte listy salátu, plátky okurky a rajčete. Navrch dejte připravenou mangovou majonézu a salsu. Přiklopte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Lime pickle je ostrá směs ovoce, zeleniny a koření používaná na dochucení asijských jídel. Koupíte je v obchodech s asijskými potravinami nebo v supermarketech v oddělení zahraničních potravin (např. od firmy Rajah nebo Mida’s).