Thajské krůtí burgery s mangem

Thajské krůtí burgery s mangem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2016 kcal
Bílkoviny 129 g
Cukr 148 g
Tuky 113 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně ochucenými omáčkami změní váš pohled na maso v housce a pikantní chuť vás nabije novou energií.

Suroviny

krůta 500 g
mleté
strouhanka 50 g
rozmixujte toustový chleba
kari pasta červená 3 PL
jarní cibulka 4 ks
najemno
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
slunečnicový olej 2 PL
Na mangovou majonézu
mango 0.5 ks
zralé, nadrobno
majonéza 3 PL
2 PL
lime pickle lze nahradit mangovým čatní
koriandr 1 hrst
nahrubo
Na mangovou salsu
mango 0.5 ks
zralé, nadrobno
koriandr 1 hrst
nahrubo
limetová šťáva
z poloviny limety
chilli paprička 1 ks
zbavená semen, nadrobno
K podávání
4 ks
dýňová bulka lze nahradit malými ciabattama
1 hrst
listy ze salátu Little Gem
okurka 0.5 ks
oloupaná, na plátky
rajčata 4 ks
masitá, na plátky

1 Dobře promíchejte mleté maso, strouhanku, kari pastu, jarní cibulku, vejce a osolte. Ze směsi zformujte 4 velké burgery. Dejte do chladničky na 20 minut odpočinout.

2 Mezitím si připravte salsu a majonézu. U obou dobře promíchejte všechny přísady a osolte podle chuti.

3 Burgery potřete olejem a grilujte je 7 minut z každé strany; doporučujeme použít grilovací pánev, litinovou grilovací desku, elektrický nebo venkovní gril.

4 Ciabatty vodorovně rozkrojte a krátce opečte na grilu či v toustovači. Na spodní díl položte burger, ozdobte listy salátu, plátky okurky a rajčete. Navrch dejte připravenou mangovou majonézu a salsu. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Lime pickle je ostrá směs ovoce, zeleniny a koření používaná na dochucení asijských jídel. Koupíte je v obchodech s asijskými potravinami nebo v supermarketech v oddělení zahraničních potravin (např. od firmy Rajah nebo Mida’s).

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit