Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2865 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 336 g
Tuky 116 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Puristé považují spojení cibule a česneku za mesalianci. Nás ale tento recept nadchl! 

Související recepty

Suroviny

nakrájená na velmi tenká kolečka
pórek 2 ks
podélně rozpůlený, důkladně propláchnutý a nakrájený na tenké nudličky
vývar zeleninový 1 l
jablečná šťáva 250 ml
popřípadě jablečneá šťáva, množství svařené na čtvrtinu objemu
brandy 60 ml
typ C, oloupaneé a nakrájené na kostičky
stroužky v celku, oloupané
tymián 2 ČL
čerstvé nebo lžička sušených
1 PL
pasta miso
sójová omáčka
čerstvě strouhaný
sůl a pepř
80 ml
tučná smetana ke šlehání 40%
jarní cibulka
na ozdobení
toasty ze světlé bagety nebo ciabatty

Postup

1

Na mírném ohni rozehřejte ve velké pánvi máslo a olej. Vsypte cibuli a pórek a opékejte do velmi měkka (asi 30 minut), občas zamíchejte.

2

Mezitím přiveďte v polévkovém hrnci k varu vývar, mošt, brandy, brambory, česnek, bobkové listy a tymián. Zmírněte oheň a přiklopené vařte asi 30 minut, až brambory změknou a budou se úplně rozpadat. Pak vyjměte bobkové listy. Crème fraîche nebo zakysanou smetanu nejdřív promíchejte s naběračkou vývaru a pak ji přidejte do polévky spolu s pastou miso nebo pár kapkami sójové omáčky. Rozmixujte tyčovým mixérem.

3

Potom do polévky vmíchejte opečenou cibuli s pórkem. Okořeňte muškátovým oříškem (nepřežeňte to!) a pepřem, osolte.

4

Polévku přiveďte skoro k varu. Vmíchejte do ní smetanu ke šlehání. Podávejte s jarní cibulkou a s toustíky.

NĚCO NAVÍC
Nadrobte nahrubo 60g sýra s modrou plísní, utřete ho se lžící změklého másla a namažte na krajíčky pečiva. Opečte pod grilem, aby se sýr roztavil a bublal.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín