Americká klasika zvaná v zemi původu francouzský cibulový či kaliforský dip si vás rychle získá. A bude hvězdou každého posezení s přáteli či večírku!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220°C. Rozčtvrcené cibule smočte ve lžíci olivového oleje, položte do pekáčku vyloženého alobalem, osolte a opepřete. Za občasného obracení pečte doměkka a mírně karamelova, asi 45 minut. Pak vyjměte a nechte vychladnout.
Vychladlou cibuli rozmixujte dohladka, přidejte majonézu, sýr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, tabasco a znovu rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete. Přeneste do mísy, zakryjte fólií a chlaďte, aby směs zatuhla (nejméně 4 hodiny nebo přes noc).
Ve větší pánvi rozehřejte zbývající olej na středním až silném ohni a za stálého míchání v něm osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, až začne hnědnout, asi 10 minut. Zmírněte oheň na střední a za občasného zamíchání smažte ještě 15 minut, do temně zlatohnědé barvy. Cibuli nechte okapat na cedníku a pak ji ještě osušte na papírových utěrkách.
Před podáváním vmíchejte 2/3 smažené cibule a jarní cibulku do dipu a zbytkem ozdobte povrch dipu v servírovací nádobě. Podávejte s čerstvou zeleninou.