Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4545 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 74 g
Tuky 445 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká klasika zvaná v zemi původu francouzský cibulový či kaliforský dip si vás rychle získá. A bude hvězdou každého posezení s přáteli či večírku! 

Suroviny

2 podélně rozčtvrcené, 2 nakrájené nadrobno
olivový olej 250 ml
sůl a pepř
majonéza 250 ml
např. lučina
worcesterská omáčka ČL
jarní cibulka 4 ks
nakrájené nadrobno (celé nebo jen bílé části – podle chuti)
okurka, mrkev, řapíkatý celer, kdyby byly pěkné ředkvičky nebo ředkev daikon nakrájené na špalíčky k namáčen

Postup

1

Předehřejte troubu na 220°C. Rozčtvrcené cibule smočte ve lžíci olivového oleje, položte do pekáčku vyloženého alobalem, osolte a opepřete. Za občasného obracení pečte doměkka a mírně karamelova, asi 45 minut. Pak vyjměte a nechte vychladnout.

2

Vychladlou cibuli rozmixujte dohladka, přidejte majonézu, sýr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, tabasco a znovu rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete. Přeneste do mísy, zakryjte fólií a chlaďte, aby směs zatuhla (nejméně 4 hodiny nebo přes noc).

3

Ve větší pánvi rozehřejte zbývající olej na středním až silném ohni a za stálého míchání v něm osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, až začne hnědnout, asi 10 minut. Zmírněte oheň na střední a za občasného zamíchání smažte ještě 15 minut, do temně zlatohnědé barvy. Cibuli nechte okapat na cedníku a pak ji ještě osušte na papírových utěrkách.

4

Před podáváním vmíchejte 2/3 smažené cibule a jarní cibulku do dipu a zbytkem ozdobte povrch dipu v servírovací nádobě. Podávejte s čerstvou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín