0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bulky s tymiánem a s česnekovým máslem

Bulky s tymiánem a s česnekovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bulky s tymiánem a s česnekovým máslem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3253 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 348 g
Tuky 157 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácím houstičkám se nic nevyrovná. A co teprve když jsou s česnekovým máslem a/nebo se sýrovým překvapením! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
00 nebo světlá chlebová + navíc na poprášení
droždí sušené 7 g
sůl 2 ČL
krupicový cukr 1,5 ČL
olivový olej 3 PL
+ na vymazání mísy
tymián 1 PL
sušený nebo přiměřené množství lístků čerstvého (nemusí být)
fontina 120 g
nebo gruyère
K podávání
tymián 1 svazek
čerstvý
máslo 125 g
změklé
česnek 4 stroužky
utřený
sůl vločková

1 Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Můžete to udělat příborovým nožem. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj 300ml vlažné vody a olivový olej.

2 Pomalu vmíchávejte mouku od krajů do tekutiny, aby začalo vznikat těsto. Přeneste ho na mírně pomoučněný vál a začněte ho hníst, nelekejte se, těsto je hodně vlhké (mokré). Nenechte se svést a nepřisypávejte mouku, bulky by byly moc hutné. Vytrvejte a hněťte těsto 10 minut, aby bylo hladké a pružné.

3 Hladké těsto vložte do mísy vytřené olejem, zakryjte a nechte 1 hodinu kynout. (Těsto je možné připravit večer dopředu a nechat do rána kynout v míse dobře vymazané olejem uložené v chladničce.)

4 Těsto znovu dobrých 10 minut propracovávejte a vyhánějte z něj vzduch, nakonec do něj zapracujte tymián podle chuti. Pak ho rozdělte na 2 díly a vytvarujte z nich dlouhé šišky. Každou rozkrájejte na 8 kousků. Vytvarujte z nich kuličky, do poloviny zabalte po přiměřeně velké kostičce sýra.

5 Nechte znovu hodinu kynout na plechu vyloženém pečicím papírem, zakryté utěrkou. Mezitím předehřejte troubu na 220°C. (Tento krok se týká i těsta kynutého v chladničce.)

6 Pečte cca 5–10 minut. Upečené bulky přeneste na mřížku a nechte zchladnout (ne úplně), při poklepání na spodek by ty nenaplněné měly znít dutě. Pro ještě větší efekt podávejte vlažné, osolené, naříznuté v půli a s vloženými snítkami tymiánu. V mističce zvlášť podávejte máslo utřené s česnekem a trochou soli. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Anonym

Jsou skvělé, ověřeno mnohokrát :-)

Martina Zajícová

To jsme moc rádi, děkujeme :-)!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč