Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí quesadillas s brusinkami
Krůtí quesadillas s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí quesadillas s brusinkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5704 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 780 g
Tuky 115 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní brusinkovou omáčku doporučujeme připravovat rovnou z dvojnásobné dávky – zmizí totiž raz dva!

Související recepty

Suroviny

olej 2 PL
lze nahradit máslem
krůta 230 g
pečené, na kousky
nakrájená, bez semínek
jarní cibulka 2 ks
s natí, nasekaná
koriandr čerstvý hrst
listky, nasekané
čedar 150 g
nastrouhaný
Na omáčku
čerstvé, americké
pomerančový džus 60 ml
nebo třtinový
limetová šťáva ½ ČL

Postup

1

Začněte přípravou omáčky: do kastrůlku dejte brusinky, přilijte džus a přisypte cukr a pomalu vařte, dokud brusinky nepopraskají. Pak přilijte limetovou šťávu a tequilu, promíchejte a omáčku stáhněte z ohně.

2

Pánev rozpalte a rozehřejte v ní kousek másla nebo olej. Vložte jednu tortillu, horní stranu potřete trochou tuku a prohřejte ji skrz naskrz. Vyjměte a stejně opečte druhou tortillu. Tu nechte v pánvi, poklaďte ji polovinou masa, přidejte 1–2 lžíce brusinkové omáčky, posypte polovinou dávky jalapeño, koriandru a sýru. Přiklopte první tortillou, chvíli opékejte a pak pomocí talíře tortillu překlopte a opečte ji i z druhé strany, dokud se sýr neroztaví. Uchovejte ji v teple a stejně upečte i druhou tortillu ze zbylých surovin.

3

Placky rozkrájejte a podávejte se zbylou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...