Delikátní brusinkovou omáčku doporučujeme připravovat rovnou z dvojnásobné dávky – zmizí totiž raz dva!
Suroviny
Postup
Začněte přípravou omáčky: do kastrůlku dejte brusinky, přilijte džus a přisypte cukr a pomalu vařte, dokud brusinky nepopraskají. Pak přilijte limetovou šťávu a tequilu, promíchejte a omáčku stáhněte z ohně.
Pánev rozpalte a rozehřejte v ní kousek másla nebo olej. Vložte jednu tortillu, horní stranu potřete trochou tuku a prohřejte ji skrz naskrz. Vyjměte a stejně opečte druhou tortillu. Tu nechte v pánvi, poklaďte ji polovinou masa, přidejte 1–2 lžíce brusinkové omáčky, posypte polovinou dávky jalapeño, koriandru a sýru. Přiklopte první tortillou, chvíli opékejte a pak pomocí talíře tortillu překlopte a opečte ji i z druhé strany, dokud se sýr neroztaví. Uchovejte ji v teple a stejně upečte i druhou tortillu ze zbylých surovin.
Placky rozkrájejte a podávejte se zbylou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.(24 receptů )
- Mexická klasika může mít mnoho podob. Vyzkoušejte jednoduchou quesadillu s čedarem či kuřecím(13 receptů )
- Mexické menu: Tortilly, tacos a další mexické pochoutky 16x jinak(21 receptů )
- Jídelníček, který pomůže shodit přebytečná kila a zároveň dodá ztracenou energii (27 receptů )