0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí quesadillas s brusinkami

Krůtí quesadillas s brusinkami

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1548 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 96 g
Tuky 91 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní brusinkovou omáčku doporučujeme připravovat rovnou z dvojnásobné dávky – zmizí totiž raz dva!

Suroviny

olej 2 PL
lze nahradit máslem
4 ks
pšeničná tortilla
krůta 230 g
pečené, na kousky
1 ks
paprička jalapeño nakrájená, bez semínek
jarní cibulka 2 ks
s natí, nasekaná
koriandr hrst
listky, nasekané
čedar 150 g
nastrouhaný
Na omáčku
brusinky 125 g
čerstvé americké
pomerančový džus 60 ml
krupicový cukr 50 g
nebo třtinový
limetová šťáva 0.5 ČL
tequila 1 PL

Začněte přípravou omáčky: do kastrůlku dejte brusinky, přilijte džus a přisypte cukr a pomalu vařte, dokud brusinky nepopraskají. Pak přilijte limetovou šťávu a tequilu, promíchejte a omáčku stáhněte z ohně.


Pánev rozpalte a rozehřejte v ní kousek másla nebo olej. Vložte jednu tortillu, horní stranu potřete trochou tuku a prohřejte ji skrz naskrz. Vyjměte a stejně opečte druhou tortillu. Tu nechte v pánvi, poklaďte ji polovinou masa, přidejte 1–2 lžíce brusinkové omáčky, posypte polovinou dávky jalapeño, koriandru a sýru. Přiklopte první tortillou, chvíli opékejte a pak pomocí talíře tortillu překlopte a opečte ji i z druhé strany, dokud se sýr neroztaví. Uchovejte ji v teple a stejně upečte i druhou tortillu ze zbylých surovin.


3 Placky rozkrájejte a podávejte se zbylou omáčkou.

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit