Šavarma neboli shawarma nemusí být jen něco, co pokoutně jíte ve 4 ráno cestou z baru! Upečte si tuhle zjednodušenou verzi k večeři (nebo ji o víkendu udělejte jako hostinu pro partu přátel). Kuřecí prsa s citronem, medem a špetkou chilli upečené společně s batáty mají své nezaměnitelné kouzlo, které se vás získá svou rychlou přípravou i báječnou chutí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C.
Kuřecí prsa překrojte na poloviny, rozložte je na plech, přidejte 2 lžíce oleje, med, česnek, papriku, římský kmín, chilli vločky, citronovou šťávu, osolte, opepřete a všechno důkladně promíchejte.
Přidejte batáty, zakápněte zbylým olejem, posypte sezamem, osolte a opepřete. Suroviny rozprostřete tak, aby byly v jedné vrstvě, přidejte citronové řezy a dejte péct na 40–45 minut. Nakonec posypte sezamovými semínky.
Rukolu promíchejte s troškou oleje, pepřem a solí a podávejte spolu s naanem ke kuřeti a batátům.
NĚCO NAVÍC
Pokud tuto večeři chcete povznést na opravdovou hostinu, přidejte k rukole sušená rajčata a sýr feta, přikupte hummus a stůl doplňte ještě miskou s okurkou a koprem. Stejně dobře bude ke kuřeti chutnat také tabbouleh nebo kuskus se zeleninou.