0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šavarma z plechu

Šavarma z plechu

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2195 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 65 g
Tuky 87 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šavarma neboli shawarma nemusí být jen něco, co pokoutně jíte ve 4 ráno cestou z baru! Upečte si tuhle zjednodušenou verzi k večeři (nebo ji o víkendu udělejte jako hostinu pro partu přátel).

Suroviny

kuřecí prsa 1 kg
nejlépe s kůží
olivový olej 4 PL
+ na zakapání rukoly
med 1 PL
česnek 4 stroužky
utřené
paprika mletá uzená 1 PL
římský kmín 2 ČL
mletý
chilli sušené 0.5 ČL
mleté
citron 1 ks
šťáva + 3-4 řezy celého citronu na pečení
sůl
pepř
čerstvě mletý
batáty 2 ks
na silnější kolečka
sezamová semínka 2 PL
světlá
rukola 1 bal
naan
k podávání

1 Troubu předehřejte na 220°C.

2 Kuřecí prsa překrojte na poloviny, rozložte je na plech, přidejte 2 lžíce oleje, med, česnek, papriku, římský kmín, chilli vločky, citronovou šťávu, osolte, opepřete a všechno důkladně promíchejte. Přidejte batáty, zakápněte zbylým olejem, posypte sezamem, osolte a opepřete. Suroviny rozprostřete tak, aby byly v jedné vrstvě, přidejte citronové řezy a dejte péct na 40–45 minut. Nakonec posypte sezamovými semínky.

3 Rukolu promíchejte s troškou oleje, pepřem a solí a podávejte spolu s naanem ke kuřeti a batátům.

NĚCO NAVÍC
Pokud tuto večeři chcete povznést na opravdovou hostinu, přidejte k rukole sušená rajčata a sýr feta, přikupte hummus a stůl doplňte ještě miskou s okurkou a koprem. Stejně dobře bude ke kuřeti chutnat také tabbouleh nebo kuskus se zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit