0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šavarma z plechu

Šavarma z plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šavarma z plechu

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2159 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 59 g
Tuky 87 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šavarma neboli shawarma nemusí být jen něco, co pokoutně jíte ve 4 ráno cestou z baru! Upečte si tuhle zjednodušenou verzi k večeři (nebo ji o víkendu udělejte jako hostinu pro partu přátel).

Suroviny

nejlépe s kůží
olivový olej 4 PL
+ na zakapání rukoly
med 1 PL
česnek 4 stroužky
utřené
paprika mletá uzená 1 PL
římský kmín 2 ČL
mletý
chilli sušené ½ ČL
mleté vločky
citronová šťáva
z 1 citronu + 3-4 řezy celého citronu na pečení
sůl
pepř
čerstvě mletý
na silnější kolečka
sezamová semínka 2 PL
světlá
rukola 1 bal
naan
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C.

2

Kuřecí prsa překrojte na poloviny, rozložte je na plech, přidejte 2 lžíce oleje, med, česnek, papriku, římský kmín, chilli vločky, citronovou šťávu, osolte, opepřete a všechno důkladně promíchejte.

3

Přidejte batáty, zakápněte zbylým olejem, posypte sezamem, osolte a opepřete. Suroviny rozprostřete tak, aby byly v jedné vrstvě, přidejte citronové řezy a dejte péct na 40–45 minut. Nakonec posypte sezamovými semínky.

4

Rukolu promíchejte s troškou oleje, pepřem a solí a podávejte spolu s naanem ke kuřeti a batátům.

NĚCO NAVÍC
Pokud tuto večeři chcete povznést na opravdovou hostinu, přidejte k rukole sušená rajčata a sýr feta, přikupte hummus a stůl doplňte ještě miskou s okurkou a koprem. Stejně dobře bude ke kuřeti chutnat také tabbouleh nebo kuskus se zeleninou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč