0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kuře se sýrem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1274 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 36 g
Tuky 69 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plátky masa, rozplývající se sýr, šťavnatá minirajčata a voňavé pesto. Krásná vzpomínka na italské prázdniny!

Suroviny

olivový olej 2 PL
sýr 100 g
typu čedar
rajčata cherry 8 ks
bazalkové pesto 4 ČL
můžete vyrobit (bazalka, olej, oříšky, parmazán, česnek)
sůl
pepř

Postup

1

Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Plátky masa vložte do plastového sáčku a paličkou na maso, válečkem či dnem těžké pánve je pořádně naklepejte. Sáček zabrání tomu, aby se maso potrhalo.

2

Ve velké silnostěnné pánvi, která se dá vložit pod gril, rozehřejte olej a maso z obou stran asi dvě minuty opékejte, až zezlátne.

3

Mezitím nastrouhejte sýr, rajčata nakrájejte na čtvrtky a oboje smíchejte.

4

Maso vyjměte z pánve a vytřete ji kuchyňským papírem, jinak by olej pod grilem prskal.

5

Vraťte maso na pánev, každý plátek osolte, opepřete, potřete pestem a rozložte na něj sýr s rajčaty.

6

Na minutu či dvě vložte pánev (rukojeť můžete obalit alobalem, abyste ji ochránili) pod gril, až se sýr rozteče.

7

Kuřecí plátky podávejte s míchaným nebo jednoduchým zeleninovým salátem.

Jako příloha se hodí brambory v jakékoli podobě, ale i rýže, těstoviny nebo čerstvé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

protože se mi nechtělo pesto vyrábět, maso jsem jen pokladla lístky bazalky a taky to stálo za to

Anonym

protože se mi nechtělo pesto vyrábět, maso jsem jen pokladla lístky bazalky a taky to stálo za to

Anonym

Pesto dělám z bazalky, kterou mám na balkoně a přebytky mrazím. Jinak se dá i koupit hotové skoro v každém větším supermarketu

Anonym

místo cherry rajčátek jsem použil sušená rajčata a výsledek byl vynikající. Jako přílohu jsem zvolil těstoviny s červeným pestem.supr. Tip na pesto: červené i zelené pesto v síti plus za 30Kč

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.18

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč