Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kuře se sýrem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1274 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 36 g
Tuky 69 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plátky masa, rozplývající se sýr, šťavnatá minirajčata a voňavé pesto. Krásná vzpomínka na italské prázdniny!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
sýr 100 g
typu čedar
rajčata cherry 8 ks
bazalkové pesto 4 ČL
můžete vyrobit (bazalka, olej, oříšky, parmazán, česnek)
sůl
pepř

Postup

1

Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Plátky masa vložte do plastového sáčku a paličkou na maso, válečkem či dnem těžké pánve je pořádně naklepejte. Sáček zabrání tomu, aby se maso potrhalo.

2

Ve velké silnostěnné pánvi, která se dá vložit pod gril, rozehřejte olej a maso z obou stran asi dvě minuty opékejte, až zezlátne.

3

Mezitím nastrouhejte sýr, rajčata nakrájejte na čtvrtky a oboje smíchejte.

4

Maso vyjměte z pánve a vytřete ji kuchyňským papírem, jinak by olej pod grilem prskal.

5

Vraťte maso na pánev, každý plátek osolte, opepřete, potřete pestem a rozložte na něj sýr s rajčaty.

6

Na minutu či dvě vložte pánev (rukojeť můžete obalit alobalem, abyste ji ochránili) pod gril, až se sýr rozteče.

7

Kuřecí plátky podávejte s míchaným nebo jednoduchým zeleninovým salátem.

Jako příloha se hodí brambory v jakékoli podobě, ale i rýže, těstoviny nebo čerstvé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:38
Recept se nachází v č.9/05, str.18
31.01.2007 14:07
místo cherry rajčátek jsem použil sušená rajčata a výsledek byl vynikající. Jako přílohu jsem zvolil těstoviny s červeným pestem.supr. Tip na pesto: červené i zelené pesto v síti plus za 30Kč
01.08.2006 15:12
Pesto dělám z bazalky, kterou mám na balkoně a přebytky mrazím. Jinak se dá i koupit hotové skoro v každém větším supermarketu
31.05.2006 13:14
protože se mi nechtělo pesto vyrábět, maso jsem jen pokladla lístky bazalky a taky to stálo za to
31.05.2006 13:14
protože se mi nechtělo pesto vyrábět, maso jsem jen pokladla lístky bazalky a taky to stálo za to

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...