Kuře se sýrem

Kuře se sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1282 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 36 g
Tuky 69 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Plátky masa, rozplývající se sýr, šťavnatá minirajčata a voňavé pesto. Krásná vzpomínka na italské prázdniny!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 2 PL
sýr 100 g
typu čedar
rajčata 8 ks
nejlépe třešňová
bazalkové pesto 4 ČL
můžete vyrobit (bazalka, olej, oříšky, parmazán, česnek)
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Plátky masa vložte do plastového sáčku a paličkou na maso, válečkem či dnem těžké pánve je pořádně naklepejte. Sáček zabrání tomu, aby se maso potrhalo. Ve velké silnostěnné pánvi, která se dá vložit pod gril, rozehřejte olej a maso z obou stran asi dvě minuty opékejte, až zezlátne.

2.
Mezitím nastrouhejte sýr, rajčata nakrájejte na čtvrtky a oboje smíchejte. Maso vyjměte z pánve a vytřete ji kuchyňským papírem, jinak by olej pod grilem prskal. Vraťte maso na pánev, každý plátek osolte, opepřete, potřete pestem a rozložte na něj sýr s rajčaty.

3. Na minutu či dvě vložte pánev (rukojeť můžete obalit alobalem, abyste ji ochránili) pod gril, až se sýr rozteče.

4. Kuřecí plátky podávejte s míchaným nebo jednoduchým zeleninovým salátem. Jako příloha se hodí brambory v jakékoli podobě, ale i rýže, těstoviny nebo čerstvé pečivo.

Komentáře

Anonym

protože se mi nechtělo pesto vyrábět, maso jsem jen pokladla lístky bazalky a taky to stálo za to

Anonym

protože se mi nechtělo pesto vyrábět, maso jsem jen pokladla lístky bazalky a taky to stálo za to

Anonym

Pesto dělám z bazalky, kterou mám na balkoně a přebytky mrazím. Jinak se dá i koupit hotové skoro v každém větším supermarketu

Anonym

místo cherry rajčátek jsem použil sušená rajčata a výsledek byl vynikající. Jako přílohu jsem zvolil těstoviny s červeným pestem.supr. Tip na pesto: červené i zelené pesto v síti plus za 30Kč

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit