0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře tandúri

Kuře tandúri
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře tandúri

4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 934 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 24 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se s námi na kořeněný kulinární výlet do Indie!

Suroviny

paprika mletá pálivá 1 PL
citronová šťáva 1 PL
sůl
na dochucení
máslo
na potírání
garam masala ½ ČL
smíchné s máslem
Na marinádu
zázvor (čerstvý)
oloupaný kousek
česnek 4 stroužky
paprika mletá pálivá 1 ČL
sůl
na dochucení
citronová šťáva 2 PL
garam masala ½ ČL
rostlinný olej 2 PL
K podávání
arabský chléb
cibule
skrojky

1 Kuře stáhněte z kůže a do masa udělejte mělké zářezy. Potřete paprikou promíchanou s citronovou šťávou a solí a dejte na půl hodiny odpočívat do chladničky. Cedník vyložte čistou utěrkou, vlijte jogurt, zabalte, zatižte a nechte z jogurtu vykapat syrovátku.

2 Zázvor a česnek prolisujte a promíchejte s paprikou, solí, citronovou šťávou, kořením a olejem. Vmíchejte do odkapaného jogurtu a vzniklou pastou potřete kousky kuřete. Uložte nejméně na tři hodiny do chladničky.

3 Kuře i s marinádou pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Kuře tandúri je poměrně ‚suché‘, takže ho potřete okořeněným máslem a pečte ještě asi pět minut. Podávejte s cibulí, plackami a případně skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč