Kuře tandúri

Kuře tandúri

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 754 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 8 g
Tuky 42 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se s námi na kořeněný kulinární výlet do Indie!

Suroviny

kuřecí čtvrtky 4 ks
1 PL
pálivá paprika
citronová štáva 1 PL
sůl
na dochucení
máslo
na potírání
garam masala 0.5 ČL
smíchné s máslem
Na marinádu
200 g
bílý jogurt
zázvor (čerstvý)
kousek čerstvého oloupaného
česnek 4 stroužky
1 ČL
pálivá paprika
sůl
na dochucení
citronová štáva 2 PL
garam masala 0.5 ČL
rostlinný olej 2 PL
K podávání
arabský chléb
cibule
citron
skrojky

Kuře stáhněte z kůže a do masa udělejte mělké zářezy. Potřete paprikou promíchanou s citronovou šťávou a solí a dejte na půl hodiny odpočívat do chladničky. Cedník vyložte čistou utěrkou, vlijte jogurt, zabalte, zatižte a nechte z jogurtu vykapat syrovátku.

Zázvor a česnek prolisujte a promíchejte s paprikou, solí, citronovou šťávou, kořením a olejem. Vmíchejte do odkapaného jogurtu a vzniklou pastou potřete kousky kuřete. Uložte nejméně na tři hodiny do chladničky.

Kuře i s marinádou pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Kuře tandúri je poměrně ‚suché‘, takže ho potřete okořeněným máslem a pečte ještě asi pět minut. Podávejte s cibulí, plackami a případně skrojky citronu.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit