Vydejte se s námi na kořeněný kulinární výlet do Indie! Kuře tandúri je skvělé kořeněné jídlo, které hravě zvládnete připravit i doma.
Suroviny
Postup
Kuře stáhněte z kůže a do masa udělejte mělké zářezy.
Potřete paprikou promíchanou s citronovou šťávou a solí a dejte na půl hodiny odpočívat do chladničky.
Cedník vyložte čistou utěrkou, vlijte jogurt, zabalte, zatižte a nechte z jogurtu vykapat syrovátku.
Zázvor a česnek prolisujte a promíchejte s paprikou, solí, citronovou šťávou, kořením a olejem.
Vmíchejte do odkapaného jogurtu a vzniklou pastou potřete kousky kuřete. Uložte nejméně na tři hodiny do chladničky.
Kuře i s marinádou pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Kuře tandúri je poměrně ‚suché‘, takže ho potřete okořeněným máslem a pečte ještě asi pět minut.
Podávejte s cibulí, plackami a případně skrojky citronu.