0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 66
Více než hodinu Velmi snadné 30-40 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2051 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 340 g
Tuky 33 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuličky z krůtího masa provoněné bylinkami a polité pikantní švestkovou omáčkou.

Suroviny

krůtí maso mleté 500 g
osolené
šalotka 5 ks
najemno, lze nahradit 2 středními cibulemi, najemno
bylinky 1 PL
sekané, třeba tymián, petrželka, koriandr
med 2 PL
nebo více, podle chuti
worcesterská omáčka 1 ČL
toustový chléb 90 g
rozdrobený, lze nahradit strouhankou
Na omáčku
švestková povidla 300 g
jablečný ocet 4 PL
zázvor (mletý) 1 špetka
chilli sušené 1 špetka

1 Všechny ingredience na kuličky dejte do mísy a prohněťte, pak v dlaních vyvalujte malé kuličky. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte na půl hodiny do chladu.

2 Kuličky přendejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut. Mezitím vyrobte švestkovou omáčku – povidla, ocet, zázvor a chilli dejte do rendlíku a za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Nechte vychladnout a podávejte ke kuličkám. Jsou skvělé i s domácí tatarkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit