
Kuřecí stehna s rajčaty a mascarpone
„Itálii miluju, a tak jsem ráda, když mi ji i obyčejná jídla připomenou,“ říká redaktorka Katka Švejdová. Zkuste to taky!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 celých kuřecích stehen
- mořská sůl
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- špetka drceného sušeného chilli
- 2x 400g konzerva krájených rajčat
- 1 bobkový list
- 4 lžíce mascarpone
- 1 lžíce kaparů
- svazek bazalky, otrhané lístky
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a v nízkém litinovém kastrolu nebo pekáčku vhodném na sporák i do trouby je na oleji opečte po obou stranách dozlatova.
2 Vyjměte a dejte stranou. Do uvolněného hrnce přidejte cibuli, česnek, chilli a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Zalijte rajčaty, přidejte bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 15 minut do zhoustnutí. Vmíchejte kapary a navrch položte opečené kuře. Dejte do trouby a pečte 50 minut, až bude maso měkké a omáčka zhoustne.
3 Do omáčky vmíchejte mascarpone a bazalku a podávejte. Nejlepší je s těstovinami nebo gnocchi, ale chutná i s dušenou rýží.
Přidat komentář