0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květákové placičky se sýrem a tatarkou

Květákové placičky se sýrem a tatarkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květákové placičky se sýrem a tatarkou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1444 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 94 g
Tuky 88 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové placičky jsou jídlem, které máme v redakci neodmyslitelně spojené s dětmi. Skvělé jsou totiž nejen horké k večeři, ale i zchladlé ke svačině. V parku, na hřišti, na výletě… A protože se pečou na plechu, je snadné jich rovnou udělat dvojnásobné množství.

Suroviny

květák 350 g
strouhanka 50 g
vejce 1 ks
čedar 100 g
strouhaný
česnek sušený 0.25 ČL
provensálské koření 0.5 ČL
lze nahradit i sušeným tymiánem nebo oreganem
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na tatarskou omáčku
jarní cibulka 2 ks
okurky nakládané 3 ks
majonéza 3 PL
hořčice plnotučná 1 ČL
krémový sýr 100 g
sůl
krupicový cukr
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 1 ČL

Postup

1

Na tatarskou omáčku pokrájejte zelenou část cibulek na kroužky, nakládané okurky nadrobno. Majonézu dejte do misky, přidejte sýr, hořčici a prošlehejte. Vsypte okurky, zelenou část cibulky a dochuťte solí, cukrem, pepřem a worcestrem. Důkladně promíchejte a případně zřeďte lákem z okurek. Dejte chladit. 

2

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.

3

Květák rozdělte na růžičky a uvařte ve vodě nebo ještě lépe v páře doměkka (měl by ale stále být pevný na skus). Nechte jej zchladnout, poté rozmixujte nahrubo nebo nasekejte nožem (můžete jej i lehce rozšťouchat) a promíchejte se strouhankou, vejcem, sýrem, česnekovým práškem a bylinkami. Osolte, opepřete.

4

Ze směsi tvarujte placičky a pokládejte je na plech. Pečte 12–14 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit