Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květákové placičky se sýrem a tatarkou
Květákové placičky se sýrem a tatarkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květákové placičky se sýrem a tatarkou

3.9/5 Počet hodnocení: 48
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1444 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 94 g
Tuky 88 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové placičky jsou jídlem, které máme v redakci neodmyslitelně spojené s dětmi. Skvělé jsou totiž nejen horké k večeři, ale i zchladlé ke svačině. V parku, na hřišti, na výletě… A protože se pečou na plechu, je snadné jich rovnou udělat dvojnásobné množství. Domácí tatarka je pomyslná třešinka na dortu.

Suroviny

strouhanka 50 g
vejce 1 ks
čedar 100 g
strouhaný
česnek sušený ¼ ČL
provensálské koření ½ ČL
lze nahradit i sušeným tymiánem nebo oreganem
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na tatarskou omáčku
jarní cibulka 2 ks
majonéza 3 PL
hořčice plnotučná 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 1 ČL

Postup

1

Na tatarskou omáčku pokrájejte zelenou část cibulek na kroužky, nakládané okurky nadrobno. Majonézu dejte do misky, přidejte sýr, hořčici a prošlehejte. Vsypte okurky, zelenou část cibulky a dochuťte solí, cukrem, pepřem a worcestrem. Důkladně promíchejte a případně zřeďte lákem z okurek. Dejte chladit. 

2

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.

3

Květák rozdělte na růžičky a uvařte ve vodě nebo ještě lépe v páře doměkka (měl by ale stále být pevný na skus). Nechte jej zchladnout, poté rozmixujte nahrubo nebo nasekejte nožem (můžete jej i lehce rozšťouchat) a promíchejte se strouhankou, vejcem, sýrem, česnekovým práškem a bylinkami. Osolte, opepřete.

4

Ze směsi tvarujte placičky a pokládejte je na plech. Pečte 12–14 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...