Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květákové placičky se sýrem a tatarkou

Květákové placičky se sýrem a tatarkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květákové placičky se sýrem a tatarkou

4.3/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1444 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 94 g
Tuky 88 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové placičky jsou jídlem, které máme v redakci neodmyslitelně spojené s dětmi. Skvělé jsou totiž nejen horké k večeři, ale i zchladlé ke svačině. V parku, na hřišti, na výletě… A protože se pečou na plechu, je snadné jich rovnou udělat dvojnásobné množství.

Suroviny

strouhanka 50 g
vejce 1 ks
čedar 100 g
strouhaný
česnek sušený ¼ ČL
provensálské koření ½ ČL
lze nahradit i sušeným tymiánem nebo oreganem
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na tatarskou omáčku
jarní cibulka 2 ks
majonéza 3 PL
hořčice plnotučná 1 ČL
sůl
krupicový cukr
pepř
čerstvě mletý
worchestrová omáčka 1 ČL

Postup

1

Na tatarskou omáčku pokrájejte zelenou část cibulek na kroužky, nakládané okurky nadrobno. Majonézu dejte do misky, přidejte sýr, hořčici a prošlehejte. Vsypte okurky, zelenou část cibulky a dochuťte solí, cukrem, pepřem a worcestrem. Důkladně promíchejte a případně zřeďte lákem z okurek. Dejte chladit. 

2

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.

3

Květák rozdělte na růžičky a uvařte ve vodě nebo ještě lépe v páře doměkka (měl by ale stále být pevný na skus). Nechte jej zchladnout, poté rozmixujte nahrubo nebo nasekejte nožem (můžete jej i lehce rozšťouchat) a promíchejte se strouhankou, vejcem, sýrem, česnekovým práškem a bylinkami. Osolte, opepřete.

4

Ze směsi tvarujte placičky a pokládejte je na plech. Pečte 12–14 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč