0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květákové placičky se sýrem a tatarkou

Květákové placičky se sýrem a tatarkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květákové placičky se sýrem a tatarkou

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1444 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 94 g
Tuky 88 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové placičky jsou jídlem, které máme v redakci neodmyslitelně spojené s dětmi. Skvělé jsou totiž nejen horké k večeři, ale i zchladlé ke svačině. V parku, na hřišti, na výletě… A protože se pečou na plechu, je snadné jich rovnou udělat dvojnásobné množství.

Suroviny

strouhanka 50 g
vejce 1 ks
čedar 100 g
strouhaný
česnek sušený ¼ ČL
provensálské koření ½ ČL
lze nahradit i sušeným tymiánem nebo oreganem
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na tatarskou omáčku
jarní cibulka 2 ks
okurky nakládané 3 ks
majonéza 3 PL
hořčice plnotučná 1 ČL
sůl
krupicový cukr
pepř
čerstvě mletý
worchestrová omáčka 1 ČL

Postup

1

Na tatarskou omáčku pokrájejte zelenou část cibulek na kroužky, nakládané okurky nadrobno. Majonézu dejte do misky, přidejte sýr, hořčici a prošlehejte. Vsypte okurky, zelenou část cibulky a dochuťte solí, cukrem, pepřem a worcestrem. Důkladně promíchejte a případně zřeďte lákem z okurek. Dejte chladit. 

2

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.

3

Květák rozdělte na růžičky a uvařte ve vodě nebo ještě lépe v páře doměkka (měl by ale stále být pevný na skus). Nechte jej zchladnout, poté rozmixujte nahrubo nebo nasekejte nožem (můžete jej i lehce rozšťouchat) a promíchejte se strouhankou, vejcem, sýrem, česnekovým práškem a bylinkami. Osolte, opepřete.

4

Ze směsi tvarujte placičky a pokládejte je na plech. Pečte 12–14 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč