Květákové placičky jsou jídlem, které máme v redakci neodmyslitelně spojené s dětmi. Skvělé jsou totiž nejen horké k večeři, ale i zchladlé ke svačině. V parku, na hřišti, na výletě… A protože se pečou na plechu, je snadné jich rovnou udělat dvojnásobné množství. Domácí tatarka je pomyslná třešinka na dortu.
Suroviny
Postup
Na tatarskou omáčku pokrájejte zelenou část cibulek na kroužky, nakládané okurky nadrobno. Majonézu dejte do misky, přidejte sýr, hořčici a prošlehejte. Vsypte okurky, zelenou část cibulky a dochuťte solí, cukrem, pepřem a worcestrem. Důkladně promíchejte a případně zřeďte lákem z okurek. Dejte chladit.
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Květák rozdělte na růžičky a uvařte ve vodě nebo ještě lépe v páře doměkka (měl by ale stále být pevný na skus). Nechte jej zchladnout, poté rozmixujte nahrubo nebo nasekejte nožem (můžete jej i lehce rozšťouchat) a promíchejte se strouhankou, vejcem, sýrem, česnekovým práškem a bylinkami. Osolte, opepřete.
Ze směsi tvarujte placičky a pokládejte je na plech. Pečte 12–14 minut dozlatova.