Masové kuličky s mrkví

Masové kuličky s mrkví

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2168 kcal
Bílkoviny 171 g
Cukr 26 g
Tuky 147 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky jsou sázkou na jistotu, spolehlivě jimi totiž nadchnete děti a potěšíte dospělé.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
střední, nastrouhaná nadrobno
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
hovězí maso mleté 800 g
(mix hovězí a vepřové, půl na půl)
sůl
pepř
čerstvě mletý
0.25 ČL
římský kmín mletý
mléko 3 PL
bramborová kaše
k podávání
NA GLAZOVANOU MRKEV
svazek
mrkvičky s natí mladé
máslo 40 g
med 1 ČL

1 Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje a opečte na ní cibuli a mrkev, až začne měknout,pakpřidejte česnek. Nechte zchladnout a přemístěte do mísy s masem, solí, pepřem a římským kmínem a mlékem. Dobře promíchejtea spojte dohromady. Navlhčenýma rukama tvarujte koule o velikosti vlašského ořechu.

2 Ve velké pánvi rozehřejte dvě zbylé lžíce oleje a kuličky opečte, pravidelně je otáčejte, aby ze všech stran zezlátly a zevnitř se propekly.

3 Mezitím připravte mrkev. Mrkvičky v celku oškrábejte a ponechte trochu zelené natě. Do nízkého a širokého kastrolu vložte mrkve, zalijte je troškou vody, přidejte máslo a lžičku medu. Přiklopte a nechte chvíli dusit, pak odkryjte, dokud se tekutina neodpaří a mrkvičky nebudou lesklé. Podávejte s kuličkami a bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit