Masové kuličky s mrkví

Masové kuličky s mrkví

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2168 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 26 g
Tuky 147 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky jsou sázkou na jistotu, spolehlivě jimi totiž nadchnete děti a potěšíte dospělé.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
střední, nastrouhaná nadrobno
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
hovězí maso mleté 800 g
(mix hovězí a vepřové, půl na půl)
sůl
pepř
čerstvě mletý
0.25 ČL
římský kmín mletý
mléko 3 PL
bramborová kaše
k podávání
NA GLAZOVANOU MRKEV
svazek
mrkvičky s natí mladé
máslo 40 g
med 1 ČL

1 Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje a opečte na ní cibuli a mrkev, až začne měknout,pakpřidejte česnek. Nechte zchladnout a přemístěte do mísy s masem, solí, pepřem a římským kmínem a mlékem. Dobře promíchejtea spojte dohromady. Navlhčenýma rukama tvarujte koule o velikosti vlašského ořechu.

2 Ve velké pánvi rozehřejte dvě zbylé lžíce oleje a kuličky opečte, pravidelně je otáčejte, aby ze všech stran zezlátly a zevnitř se propekly.

3 Mezitím připravte mrkev. Mrkvičky v celku oškrábejte a ponechte trochu zelené natě. Do nízkého a širokého kastrolu vložte mrkve, zalijte je troškou vody, přidejte máslo a lžičku medu. Přiklopte a nechte chvíli dusit, pak odkryjte, dokud se tekutina neodpaří a mrkvičky nebudou lesklé. Podávejte s kuličkami a bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit