Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové kuličky s mrkví

Masové kuličky jsou sázkou na jistotu, spolehlivě jimi totiž nadchnete děti a potěšíte dospělé.

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Vaření 0:35
Maso

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 střední mrkev, nastrouhaná nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
    • 800 g mletého masa (mix hovězí a vepřové, půl na půl)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
    • 3 lžíce mléka
    • bramborová kaše k podávání

    NA GLAZOVANOU MRKEV

    • malý svazek mladých
    • mrkviček s natí
    • 40 g másla
    • 1 lžička medu

Příprava jídla

1 Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje a opečte na ní cibuli a mrkev, až začne měknout,pakpřidejte česnek. Nechte zchladnout a přemístěte do mísy s masem, solí, pepřem a římským kmínem a mlékem. Dobře promíchejtea spojte dohromady. Navlhčenýma rukama tvarujte koule o velikosti vlašského ořechu.

2 Ve velké pánvi rozehřejte dvě zbylé lžíce oleje a kuličky opečte, pravidelně je otáčejte, aby ze všech stran zezlátly a zevnitř se propekly.

3 Mezitím připravte mrkev. Mrkvičky v celku oškrábejte a ponechte trochu zelené natě. Do nízkého a širokého kastrolu vložte mrkve, zalijte je troškou vody, přidejte máslo a lžičku medu. Přiklopte a nechte chvíli dusit, pak odkryjte, dokud se tekutina neodpaří a mrkvičky nebudou lesklé. Podávejte s kuličkami a bramborovou kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečno-hruškový kompot

Domácí termix

Kaše s hráškem, česnekem a avokádem

První dhal

Květák se sýrem

Tousty s čedarem a jablkem

Lasagne do ruky

Těstoviny primavera

Přidat komentář