Tousty s čedarem a jablkem

Tousty s čedarem a jablkem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 26 g
Tuky 38 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad odkoukaný z dětské kuchařky ze série River Cottage nadchne i dospělé!

Související recepty

První dhal

Chuťové buňky je třeba trénovat! Dhal je jemn...

Suroviny

chleba kváskový 3 ks
krajíce
máslo
na potření
jablka 2 ks
menší, nastrouhaná nahrubo
čedar 120 g
strouhaný

1 Předehřejte gril nebo pánvičku a chleba opečte, můžete jej slabě potřít máslem.

2 Jablko smíchejte se sýrem a směs navršte na opečený krajíc. Vraťte pod gril a zapékejte, dokud není sýr zlatavý a neroztéká se. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na proužky.

NĚCO NAVÍC
Pro menší děti jablko před nastrouháním oloupejte nebo ho nahraďte trochou jablečného pyré. Pro starší děti či dospělé můžete toust posypat vlašskými ořechy nebo na pánvi na trošce másla podusit pórek a přidat před zapečením pod jablečno-sýrovou směs. Jablko můžete také vyměnit za nastrouhanou mrkev nebo celer.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit