Tousty s čedarem a jablkem

Tousty s čedarem a jablkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 26 g
Tuky 38 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nápad odkoukaný z dětské kuchařky ze série River Cottage nadchne i dospělé!

Suroviny

3
kváskový chléb
máslo
na potření
jablka 2 ks
menší pevná, nastrouhaná nahrubo
čedar 120 g
lze nahradit jiným tvrdým sýrem, nastrouhaného nahrubo

1 Předehřejte gril nebo pánvičku a chleba opečte, můžete jej slabě potřít máslem.

2 Jablko smíchejte se sýrem a směs navršte na opečený krajíc. Vraťte pod gril a zapékejte, dokud není sýr zlatavý a neroztéká se. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na proužky.

NĚCO NAVÍC
Pro menší děti jablko před nastrouháním oloupejte nebo ho nahraďte trochou jablečného pyré. Pro starší děti či dospělé můžete toust posypat vlašskými ořechy nebo na pánvi na trošce másla podusit pórek a přidat před zapečením pod jablečno-sýrovou směs. Jablko můžete také vyměnit za nastrouhanou mrkev nebo celer.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit