0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tousty s čedarem a jablkem

Tousty s čedarem a jablkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tousty s čedarem a jablkem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 26 g
Tuky 38 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad odkoukaný z dětské kuchařky ze série River Cottage nadchne i dospělé!

Suroviny

chleba kváskový 3 ks
krajíce
máslo
na potření
menší, nastrouhaná nahrubo
čedar 120 g
strouhaný

1 Předehřejte gril nebo pánvičku a chleba opečte, můžete jej slabě potřít máslem.

2 Jablko smíchejte se sýrem a směs navršte na opečený krajíc. Vraťte pod gril a zapékejte, dokud není sýr zlatavý a neroztéká se. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na proužky.

NĚCO NAVÍC
Pro menší děti jablko před nastrouháním oloupejte nebo ho nahraďte trochou jablečného pyré. Pro starší děti či dospělé můžete toust posypat vlašskými ořechy nebo na pánvi na trošce másla podusit pórek a přidat před zapečením pod jablečno-sýrovou směs. Jablko můžete také vyměnit za nastrouhanou mrkev nebo celer.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč