Tohle populární americko–italské jídlo vymyslel v 70. letech minulého století jeden newyorský šéfkuchař. A jeho recept dodnes patří mezi základní kameny v dětském repertoáru. Je plný čerstvé zeleniny – podle sezony můžete využít cuketu nebo špičky chřestu.
Suroviny
Postup
Dejte vařit ve velkém hrnci osolenou vodu a do vroucí vody postupně vhazujte fazolky, brokolici a hrášek podle velikosti, nejmenší kousky jako poslední. Vařte asi 2–3 minuty, pak slijte, vodu uchovejte a zeleninu prudce zchlaďte v ledové vodě a nechte důkladně okapat.
Vodu po zelenině vraťte do hrnce a přiveďte ji k varu. Vsypte těstoviny a uvařte podle návodu na obalu. Než se dovaří, rozehřejte ve velké pánvi máslo a na něm opékejte asi 1 minutu mrkev, pak vhoďte zblanšírovanou zeleninu a nechte ji obalit v másle.
Těstoviny slijte, uchovejte však trošku vody, ve kterých se vařily. Těstoviny vsypte do pánve k zelenině, přidejte crème fraîche a citronovou šťávu a trochu vody z vaření těstovin. Zvyšte plamen, prohřívejte pár minut a prohazujte, dokud se zelenina neobalí v omáčce.
4 Odstavte z ohně a posypte štědrou dávkou parmazánu a lístky bazalky, starším stolovníkům můžete i opepřit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů )