0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny primavera

Těstoviny primavera

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2374 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 283 g
Tuky 92 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle populární americko–italské jídlo vymyslel v 70. letech minulého století jeden newyorský šéfkuchař. A jeho recept dodnes patří mezi základní kameny v dětském repertoáru. Je plný čerstvé zeleniny – podle sezony můžete využít cuketu nebo špičky chřestu.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
fazolky zelené 225 g
(mohou být mražené)
brokolice 170 g
rozebrané na drobné růžičky
mražený hrášek 120 g
těstoviny 450 g
krátkých, (penne, fusilli...)
máslo 2 PL
mrkev 1 ks
větší, nakrájená na sirky (julienne)
zakysaná smetana 170 ml
citronová štáva 1 ČL
parmazán
strouhaný na posypání
bazalka
na posypání

1 Dejte vařit ve velkém hrnci osolenou vodu a do vroucí vody postupně vhazujte fazolky, brokolici a hrášek podle velikosti, nejmenší kousky jako poslední. Vařte asi 2–3 minuty, pak slijte, vodu uchovejte a zeleninu prudce zchlaďte v ledové vodě a nechte důkladně okapat.

2 Vodu po zelenině vraťte do hrnce a přiveďte ji k varu. Vsypte těstoviny a uvařte podle návodu na obalu. Než se dovaří, rozehřejte ve velké pánvi máslo a na něm opékejte asi 1 minutu mrkev, pak vhoďte zblanšírovanou zeleninu a nechte ji obalit v másle.

3 Těstoviny slijte, uchovejte však trošku vody, ve kterých se vařily. Těstoviny vsypte do pánve k zelenině, přidejte crème fraîche a citronovou šťávu a trochu vody z vaření těstovin. Zvyšte plamen, prohřívejte pár minut a prohazujte, dokud se zelenina neobalí v omáčce.

4 Odstavte z ohně a posypte štědrou dávkou parmazánu a lístky bazalky, starším stolovníkům můžete i opepřit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit