Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny primavera
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2619 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 279 g
Tuky 120 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle populární americko–italské jídlo vymyslel v 70. letech minulého století jeden newyorský šéfkuchař. A jeho recept dodnes patří mezi základní kameny v dětském repertoáru. Je plný čerstvé zeleniny – podle sezony můžete využít cuketu nebo špičky chřestu.

Související recepty

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
fazolky zelené 225 g
(mohou být mražené)
rozebrané na drobné růžičky
mražený hrášek 120 g
těstoviny 450 g
krátkých, (penne, fusilli...)
mrkev 1 ks
větší, nakrájená na sirky (julienne)
strouhaný na posypání
bazalka
na posypání

Postup

1

Dejte vařit ve velkém hrnci osolenou vodu a do vroucí vody postupně vhazujte fazolky, brokolici a hrášek podle velikosti, nejmenší kousky jako poslední. Vařte asi 2–3 minuty, pak slijte, vodu uchovejte a zeleninu prudce zchlaďte v ledové vodě a nechte důkladně okapat.

2

Vodu po zelenině vraťte do hrnce a přiveďte ji k varu. Vsypte těstoviny a uvařte podle návodu na obalu. Než se dovaří, rozehřejte ve velké pánvi máslo a na něm opékejte asi 1 minutu mrkev, pak vhoďte zblanšírovanou zeleninu a nechte ji obalit v másle.

3

Těstoviny slijte, uchovejte však trošku vody, ve kterých se vařily. Těstoviny vsypte do pánve k zelenině, přidejte crème fraîche a citronovou šťávu a trochu vody z vaření těstovin. Zvyšte plamen, prohřívejte pár minut a prohazujte, dokud se zelenina neobalí v omáčce.

4 Odstavte z ohně a posypte štědrou dávkou parmazánu a lístky bazalky, starším stolovníkům můžete i opepřit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín