Lilek před zapékáním opečte na oleji. Díky chybějícímu bešamelu nejsou tyto lasagne tolik pracné.
Suroviny
lilek
2
ks
rajče
4
ks
velká
lasagne (těstovina)
250
g
krémový sýr
250
g
crescenzo
bazalka
strouhaný
olivový olej
Postup
1
Pokrájejte 2 lilky na centimetrové plátky, potřete je olejem a opékejte je na nepřilnavé pánvi minutu po každé straně.
2
Nakrájejte 4 velká rajčata na kostičky a osolte.
3
V zapékací nádobě vymazané olejem střídejte vrstvy vaječných lasagní (celkem 250 g), rozdrobeného sýra crescenza (či jiného čerstvého smetanového sýra, celkem 250 g), lilku, rajčat, lístků bazalky a strouhaného pecorina nebo parmazánu do spotřebování přísad.
4
Pokapejte olivovým olejem, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut zakryté alobalem, odkryjte a pečte dalších 15 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )
- 30 receptů na bezmasé i klasické lasagne plus tipy a triky, jak připravit nejlepší(30 receptů )
- Co zapéct v troubě? Jídla z jednoho pekáčku aneb rychlé a bezpracné obědy či večeře(60 receptů )
- Jednoduché recepty z lilku i světové speciality, na kterých si pochutnáte nejen během grilovací sezony(69 receptů )