0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené lilky plněné jehněčím

Zapečené lilky plněné jehněčím

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1439 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 97 g
Tuky 78 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo můžete připravit i den dopředu – dojděte do konce kroku 2, pak lilky překryjte fólií a uložte do lednice. Dokonale ladí s jogurtem s mátou či okurkovo-jogurtovým tzatziki.

Suroviny

lilek 4 ks
rostlinný olej
na opekání
Na náplň
olivový olej 2 PL
+ na zakápnutí
cibule 1 ks
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
chilli paprička 1 ks
najemno
cukr 1 ČL
rozinky 2 PL
piniové oříšky 2 PL
nebo sekané loupané mandle
skořice 1 PL
mletá
garam masala 1 PL
jehněčí maso 230 g
mleté
koriandr čerstvý svazek
na plátky
citronová šťáva
na dochucení
sůl
pepř

1Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ve velké těžké pánvi rozpalte olej, přisypte cibuli, česnek, chilli
papričky a za častého míchání smažte, až se směs rozvoní. Přidejte cukr, rozinky i piniová jadérka a opékejte asi pět minut.
Přisypte koření, sůl a pepř, promíchejte a nechte vychladnout. Pak směs i část koriandru přidejte k masu a prohněťte.

2Lilky podélně rozkrojte tak, aby vznikla kapsa, ale nerozřezávejte stopku, ať drží poloviny pohromadě. V čisté pánvi rozehřejte lžíci oleje a baklažány ze všech stran opečte do zlatohněda. Vyjměte je a naskládejte vedle sebe do zapékací formy. Kapsu naplňte masem a navrch položte plátky rajčat.

3Naplněné lilky ještě zakápněte olejem, zakryjte alobalem, vložte do trouby a pečte čtyřicet minut. Potom sejměte alobal a zhruba deset minut dopékejte, aby rajčata trochu zkaramelizovala. Podávejte posypané koriandrem a zastříknuté citronovou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč