Zapečené lilky plněné jehněčím

Zapečené lilky plněné jehněčím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1439 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 97 g
Tuky 78 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jídlo můžete připravit i den dopředu – dojděte do konce kroku 2, pak lilky překryjte fólií a uložte do lednice. Dokonale ladí s jogurtem s mátou či okurkovo-jogurtovým tzatziki.

Suroviny

lilek 4 ks
rostlinný olej
na opekání
Na náplň
olivový olej 2 PL
+ na zakápnutí
cibule 1 ks
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
chilli paprička 1 ks
najemno
cukr 1 ČL
rozinky 2 PL
piniové oříšky 2 PL
nebo sekané loupané mandle
skořice 1 PL
mletá
garam masala 1 PL
kurkuma (mletá) 1 ČL
jehněčí maso 230 g
mleté
koriandr svazek
rajčata 2 ks
na plátky
citronová štáva
na dochucení
sůl
pepř

1Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ve velké těžké pánvi rozpalte olej, přisypte cibuli, česnek, chilli
papričky a za častého míchání smažte, až se směs rozvoní. Přidejte cukr, rozinky i piniová jadérka a opékejte asi pět minut.
Přisypte koření, sůl a pepř, promíchejte a nechte vychladnout. Pak směs i část koriandru přidejte k masu a prohněťte.

2Lilky podélně rozkrojte tak, aby vznikla kapsa, ale nerozřezávejte stopku, ať drží poloviny pohromadě. V čisté pánvi rozehřejte lžíci oleje a baklažány ze všech stran opečte do zlatohněda. Vyjměte je a naskládejte vedle sebe do zapékací formy. Kapsu naplňte masem a navrch položte plátky rajčat.

3Naplněné lilky ještě zakápněte olejem, zakryjte alobalem, vložte do trouby a pečte čtyřicet minut. Potom sejměte alobal a zhruba deset minut dopékejte, aby rajčata trochu zkaramelizovala. Podávejte posypané koriandrem a zastříknuté citronovou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit