0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetkový (citronový) cheescake

Limetkový (citronový) cheescake

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 55
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5613 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 794 g
Tuky 208 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

čokoládové sušenky 200 g
lze nahradit máslovými
máslo 100 g
rozpuštěné
vanilkový cukr 1 bal
skořice
vejce 4 ks
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 2 bal
tvaroh 1 kg
tučný
limetová šťáva 3 PL
zakysaná smetana 150 g
vanilkový cukr 1 bal
limetová šťáva 1 PL
jahody
na ozdobení
pekanové ořechy
na ozdobení
hnědý cukr
na posypání

Postup

1

Základ:

  • 200 gramů sušenek rozdrobte na drť, vmíchejte 100 gramů rozpuštěného másla, jeden balíček vanilkového cukru a špetku skořice.Ochutnejte. Ale, pozor - směs sušenek, másla a koření je jednoduše neodolatelná. Takže trošku ochutnejte, ale pokuste se všechno nesníst.
  • Hmotu rozložte a pořádně vtlačte na dno nevymazané dortové formy. Ovládněte nutkání ochutnat ji ještě jednou a začněte raději připravovat náplň.
2

Náplň:

  • Čtyři velká vejce smíchejte s 200 gramy krupicového cukru a dvěma balíčky cukru vanilkového.
  • Až se vytvoří pěna, začněte po lžících přidávat tučný tvaroh - toho potřebujete jeden kilogram.
  • Vmíchejte tři lžíce limetkové šťávy a ochutnejte. Pokud ji máte opravdu rády, přidejte ještě jednu lžíci, ale myslete na to, že limetka přijde i do polevy. Hostům by se neměly stahovat obličeje poté, co cheesecake ochutnají.
  • Směs vlijte na základ.
  • Pečte jednu hodinu v troubě za teploty 150 stupňů Celsia (140 stupňů, máte-li horkovzdušnou). Vyzkoušejte, jestli je dost upečený: střed i okraje musejí být pevné. Pokud zapíchnete do náplně špejli, bude se dort lepit (je krémový), ale nebude téct.
  • Pak ho vytáhněte z trouby a nechte deset minut ,odstát‘. Pak přijde čas na polevu.
3

Poleva:

  • Smíchejte kelímek zakysané smetany (120 nebo 150 gramů) s balíčkem vanilkového cukru a jednou nebo dvěma lžícemi limetkové šťávy a ochutnejte.
  • Nalijte na dort a dejte ho ještě na deset minut péct.
4

Hotový dort můžete nazdobit nastrouhanou kůrou z limet. Ty ale napřed omyjte horkou vodou, protože většina citrusových plodů, které se u nás prodávají, je chemicky ošetřena. hutnat? Na ozdobení zvolte čerstvé jahody, pekanové ořechy nebo citronovou kůru. Povrch posypejte hnědým cukrem, muškátovým oříškem nebo polejte sirupem z borůvek. Fantazii se meze nekladou a záleží jenom na tom, co chutná vám.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: bellonia

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit