0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5550 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 529 g
Tuky 305 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zjednodušená varianta klasiky rakouského cukrářství.

Suroviny

máslo 200 g
změklé + navíc na vymazání plechu
moučkový cukr 200 g
hřebíček 1 špetka
skořice 1 ČL
citron 0.5 ks
bio, kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
vejce 3 ks
mandle 130 g
mouka pšeničná hladká 200 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
rybízový džem 150 g
oplatka dortová 1 ks
mandle
mleté, na vysypání plechu
vejce 1 ks
prošlehané, na potření
mandle plátky 40 g
moučkový cukr
s vanilkou, na posypání

1 Máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, hřebíčkem, skořicí a šťávou i kůrou z citronu. Po jednom přidejte vejce. Mouku smíchejte s  nastrouhanými 130 g mandlí a zlehka vmíchejte do pěny.

2 Dvě třetiny těsta naneste do hlubšího plechu (25 x 35 cm) a co nejpřesněji pokryjte oplatkami. Potřete marmeládou. Zbylou hmotu nastříkejte sáčkem s tenkou hladkou tryskou do mřížek a utvořte z něj i okraj. Těsto potřete vejcem a hodinu pečte při 175 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

Dana Beňušková

Výborný koláč s vyváženou chuťou. Ľahká príprava. Upiekla som ho prvýkrát na stretnutie s mojimi priateľmi, zariskovala som ale zožala som úspech.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit