
Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky
Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku.
Vydání: 2015/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 16 malých rajčátek na větvičce
- olivový olej
- 400g linguine či jiných dlouhých těstovin
- 125ml bazalkového pesta
- 3 lžíce piniových oříšků, opražených
- 16 černých oliv, přepůlených a bez pecek
- hobliny parmazánu k podávání
- strouhaná kůra z biocitronu k podávání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata, pokapejte je olejem, osolte a opepřete a pečte 5–7 minut, jen až slupka popraská.
2 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a půl hrnku vody z vaření zachyťte a odložte. Vraťte scezené těstoviny do hrnce, vmíchejte pesto a tolik vody z vaření, aby vzniklý krém pěkně pokryl každý kousek těstovin.
3 Vmíchejte piniové oříšky a olivy. Rozdělte do talířů, ozdobte pečenými rajčátky a posypte citronovou kůrou, hoblinami parmazánu a lístky bazalky.
Přidat komentář