Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s fenyklem a pancettou
Kuře s fenyklem a pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s fenyklem a pancettou

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8097 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 116 g
Tuky 679 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť.

Suroviny

kuřecí paličky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 60 ml
fenyklová semínka 1 ČL
nakrájené nadrobno
pancetta 6 plátků
nebo jiná sušená slanina, nakrájená na nudličky
česnek 4 stroužky
nakrájené najemno
balzamikový ocet 80 ml
1 konzerva třešňových rajčátek
rozmarýn 2 snítky
lístky nasekané
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
italský, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí paličky osolte a opepřete. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozehřejte 2 lžíce oleje a paličky opečte dozlatova, asi 2 minuty po každé straně, a přendejte do pekáčku.

2

Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm 3–4 minuty fenykl, cibuli, pancettu a česnek. Zalijte vínem a polovinou octa a vařte 3–4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidejte oboje rajčata a rozmarýn, osolte a přiveďte k varu. Vzniklou omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte péct do trouby na 1 hodinu doměkka.

3

Vmíchejte zbylý ocet, posypte petrželkou a podávejte s italským chlebem.

NĚCO NAVÍC
Recept lze připravit i s králíkem, pouze pečení bude trvat o zhruba čtvrt hodiny déle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...