0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s fenyklem a pancettou

Kuře s fenyklem a pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s fenyklem a pancettou

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8097 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 116 g
Tuky 679 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť.

Suroviny

kuřecí paličky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 60 ml
fenyklová semínka 1 ČL
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
pancetta 6 plátků
nebo jiná sušená slanina, nakrájená na nudličky
česnek 4 stroužky
nakrájené najemno
balzamikový ocet 80 ml
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
1 konzerva třešňových rajčátek
rozmarýn 2 snítky
lístky nasekané
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
chleba
italský, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí paličky osolte a opepřete. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozehřejte 2 lžíce oleje a paličky opečte dozlatova, asi 2 minuty po každé straně, a přendejte do pekáčku. 

2 Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm 3–4 minuty fenykl, cibuli, pancettu a česnek. Zalijte vínem a polovinou octa a vařte 3–4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidejte oboje rajčata a rozmarýn, osolte a přiveďte k varu. Vzniklou omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte péct do trouby na 1 hodinu doměkka.

3 Vmíchejte zbylý ocet, posypte petrželkou a podávejte s italským chlebem.

NĚCO NAVÍC
Recept lze připravit i s králíkem, pouze pečení bude trvat o zhruba čtvrt hodiny déle. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč