Kuře s fenyklem a pancettou

Kuře s fenyklem a pancettou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3664 kcal
Bílkoviny 224 g
Cukr 44 g
Tuky 273 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť.

Suroviny

kuřecí stehna spodní 12 ks
sůl a pepř
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 60 ml
1 ČL
semena fenyklu
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
6 plátků
pancetta nebo jiná sušená slanina nakrájené na nudličky
česnek 4 stroužky
nakrájený najemno
víno bílé 250 ml
80 ml
ocet balsamico
400 g
konzerva třešňových rajčátek
rozmarýn 2 snítka
lístky nasekané
petrželka hrst
nasekaná
chleba
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí paličky osolte a opepřete. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozehřejte 2 lžíce oleje a paličky opečte dozlatova, asi 2 minuty po každé straně, a přendejte do pekáčku. 

2 Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm 3–4 minuty fenykl, cibuli, pancettu a česnek. Zalijte vínem a polovinou octa a vařte 3–4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidejte oboje rajčata a rozmarýn, osolte a přiveďte k varu. Vzniklou omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte péct do trouby na 1 hodinu doměkka.

3 Vmíchejte zbylý ocet, posypte petrželkou a podávejte s italským chlebem.

NĚCO NAVÍC

Recept lze připravit i s králíkem, pouze pečení bude trvat o zhruba čtvrt hodiny déle. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit