Kuře s fenyklem a pancettou

Kuře s fenyklem a pancettou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8097 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 116 g
Tuky 679 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť.

Suroviny

kuřecí stehna spodní 12 ks
kuřecí paličky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 60 ml
fenyklová semínka 1 ČL
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
pancetta 6 plátků
nebo jiná sušená slanina, nakrájená na nudličky
česnek 4 stroužky
nakrájené najemno
víno bílé 250 ml
balzamikový ocet 80 ml
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
1 konzerva třešňových rajčátek
rozmarýn 2 snítky
lístky nasekané
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
chleba
italský, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí paličky osolte a opepřete. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozehřejte 2 lžíce oleje a paličky opečte dozlatova, asi 2 minuty po každé straně, a přendejte do pekáčku. 

2 Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm 3–4 minuty fenykl, cibuli, pancettu a česnek. Zalijte vínem a polovinou octa a vařte 3–4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidejte oboje rajčata a rozmarýn, osolte a přiveďte k varu. Vzniklou omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte péct do trouby na 1 hodinu doměkka.

3 Vmíchejte zbylý ocet, posypte petrželkou a podávejte s italským chlebem.

NĚCO NAVÍC
Recept lze připravit i s králíkem, pouze pečení bude trvat o zhruba čtvrt hodiny déle. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit