Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí paličky osolte a opepřete. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozehřejte 2 lžíce oleje a paličky opečte dozlatova, asi 2 minuty po každé straně, a přendejte do pekáčku.
Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm 3–4 minuty fenykl, cibuli, pancettu a česnek. Zalijte vínem a polovinou octa a vařte 3–4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidejte oboje rajčata a rozmarýn, osolte a přiveďte k varu. Vzniklou omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte péct do trouby na 1 hodinu doměkka.
Vmíchejte zbylý ocet, posypte petrželkou a podávejte s italským chlebem.
NĚCO NAVÍC
Recept lze připravit i s králíkem, pouze pečení bude trvat o zhruba čtvrt hodiny déle.