Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5023 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 378 g
Tuky 320 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku.

Související recepty

Sfincione

Sicilská pizza má silnější těsto, do kterého jsou ...

Suroviny

rajčata 16 ks
na větvičce
olivový olej
linguine 400 g
bazalkové pesto 125 ml
piniové oříšky 3 PL
opražené
olivy černé 16 ks
přepůlené a bez pecek
parmazán
k podávání
citronová kůra
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata, pokapejte je olejem, osolte a opepřete a pečte 5–7 minut, jen až slupka popraská.

2 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a půl hrnku vody z vaření zachyťte a odložte. Vraťte scezené těstoviny do hrnce, vmíchejte pesto a tolik vody z vaření, aby vzniklý krém pěkně pokryl každý kousek těstovin.

3 Vmíchejte piniové oříšky a olivy. Rozdělte do talířů, ozdobte pečenými rajčátky a posypte citronovou kůrou, hoblinami parmazánu a lístky bazalky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit