Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5023 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 378 g
Tuky 320 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku.

Suroviny

rajčata 16 ks
malá, na větvičce
olivový olej
linguine 400 g
nebo jiné dlouhé těstoviny
bazalkové pesto 125 ml
piniové oříšky 3 PL
opražené
olivy černé 16 ks
přepůlené a bez pecek
parmazán
hobliny, k podávání
citronová kůra
strouhaná, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata, pokapejte je olejem, osolte a opepřete a pečte 5–7 minut, jen až slupka popraská.

2 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a půl hrnku vody z vaření zachyťte a odložte. Vraťte scezené těstoviny do hrnce, vmíchejte pesto a tolik vody z vaření, aby vzniklý krém pěkně pokryl každý kousek těstovin.

3 Vmíchejte piniové oříšky a olivy. Rozdělte do talířů, ozdobte pečenými rajčátky a posypte citronovou kůrou, hoblinami parmazánu a lístky bazalky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit