Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku.
Suroviny
rajče
16
ks
malá, na větvičce
olivový olej
linguine
400
g
nebo jiné dlouhé těstoviny
bazalkové pesto
125
ml
piniové oříšky
3
PL
opražené
olivy černé
16
ks
přepůlené a bez pecek
hobliny, k podávání
strouhaná, k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata, pokapejte je olejem, osolte a opepřete a pečte 5–7 minut, jen až slupka popraská.
2
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a půl hrnku vody z vaření zachyťte a odložte. Vraťte scezené těstoviny do hrnce, vmíchejte pesto a tolik vody z vaření, aby vzniklý krém pěkně pokryl každý kousek těstovin.
3
Vmíchejte piniové oříšky a olivy. Rozdělte do talířů, ozdobte pečenými rajčátky a posypte citronovou kůrou, hoblinami parmazánu a lístky bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )