Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5023 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 378 g
Tuky 320 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku.

Suroviny

rajče 16 ks
malá, na větvičce
olivový olej
linguine 400 g
nebo jiné dlouhé těstoviny
bazalkové pesto 125 ml
piniové oříšky 3 PL
opražené
přepůlené a bez pecek
hobliny, k podávání
strouhaná, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata, pokapejte je olejem, osolte a opepřete a pečte 5–7 minut, jen až slupka popraská.

2

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a půl hrnku vody z vaření zachyťte a odložte. Vraťte scezené těstoviny do hrnce, vmíchejte pesto a tolik vody z vaření, aby vzniklý krém pěkně pokryl každý kousek těstovin.

3

Vmíchejte piniové oříšky a olivy. Rozdělte do talířů, ozdobte pečenými rajčátky a posypte citronovou kůrou, hoblinami parmazánu a lístky bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín