0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 3-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2621 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 373 g
Tuky 67 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sicilská pizza má silnější těsto, do kterého jsou jednotlivé suroviny pěkně zapečeny.

Suroviny

olivový olej panenský 3 PL
+ 80 ml do těsta
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
rajčata cherry 500 g
přepůlená
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba 40 g
italský, rozmixovaný na hrubou strouhanku
oregano 1 PL
lístky nahrubo nasekané + celé na ozdobení
ančovičky (konzerva) 25 g
řezy, okapané
sýr 60 g
kaškaval, provolone nebo jiný pařený sýr
Na těsto
droždí čerstvé 12 g
mouka pšeničná hladká 500 g
typ 00 + na poprášení

1 Na kvásek rozdrobte droždí do 325ml vlažné vody a nechte na teplém místě vzejít. Mouku smíchejte se 2 zarovnanými lžičkami soli a vlijte kvásek. Vypracujte měkké těsto, můžete přilít vlažnou vodu, je-li to potřeba. Hněťte 5 minut. Položte na čistou utěrku, potřete zlehka vodou a přikryjte další utěrkou. Nechte kynout 30 minut, až těsto zdvojnásobí objem.

2 Mezitím si připravte omáčku. Na 2 lžících oleje opečte cibuli, přidejte rajčátka, osolte, opepřete a 5 minut vařte.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Do vykynutého těsta přidejte 80ml oleje a dobře ho zapracujte. Hněťte alespoň 10 minut, až se olej zcela rovnoměrně vstřebá.

4 Z těsta rukama roztáhněte placku na obdélníkový plech vyložený pečicím papírem. Na ni navršte rajčata s cibulí, poházejte strouhankou smíchanou s oreganem, zbývajícím olejem, sardelkami a sýrem. Pečte 35 minut dozlatova. Ozdobte bylinkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč