Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2370 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 352 g
Tuky 56 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sicilská pizza má silnější těsto, do kterého jsou jednotlivé suroviny pěkně zapečeny.

Suroviny

olivový olej extra panenský 3 PL
plus 80ml do těsta
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
500 g
třešňová rajčátka přepůlená
sůl a pepř
chleba 40 g
rozmixovaného na hrubou strouhanku
oregano 1 PL
nahrubo nasekané, celé na ozdobení
sardelky 25 g
okapané
60 g
kaškaval provelone nebo jiný pařený sýr
Na těsto
droždí čerstvé 12 g
mouka pšeničná hladká 500 g
plus na poprášení

1 Na kvásek rozdrobte droždí do 325ml vlažné vody a nechte na teplém místě vzejít. Mouku smíchejte se 2 zarovnanými lžičkami soli a vlijte kvásek. Vypracujte měkké těsto, můžete přilít vlažnou vodu, je-li to potřeba. Hněťte 5 minut. Položte na čistou utěrku, potřete zlehka vodou a přikryjte další utěrkou. Nechte kynout 30 minut, až těsto zdvojnásobí objem.

2 Mezitím si připravte omáčku. Na 2 lžících oleje opečte cibuli, přidejte rajčátka, osolte, opepřete a 5 minut vařte.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Do vykynutého těsta přidejte 80ml oleje a dobře ho zapracujte. Hněťte alespoň 10 minut, až se olej zcela rovnoměrně vstřebá.

4 Z těsta rukama roztáhněte placku na obdélníkový plech vyložený pečicím papírem. Na ni navršte rajčata s cibulí, poházejte strouhankou smíchanou s oreganem, zbývajícím olejem, sardelkami a sýrem. Pečte 35 minut dozlatova. Ozdobte bylinkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit