Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 3-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2621 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 373 g
Tuky 67 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sicilská pizza má silnější těsto, do kterého jsou jednotlivé suroviny pěkně zapečeny.

Suroviny

olivový olej panenský 3 PL
+ 80 ml do těsta
na tenké plátky
rajčata cherry 500 g
přepůlená
sůl
pepř
čerstvě mletý
italský, rozmixovaný na hrubou strouhanku
oregano 1 PL
lístky nahrubo nasekané + celé na ozdobení
ančovičky (konzerva) 25 g
řezy, okapané
sýr 60 g
kaškaval, provolone nebo jiný pařený sýr
Na těsto
droždí čerstvé 12 g
typ 00 + na poprášení

Postup

1

Na kvásek rozdrobte droždí do 325ml vlažné vody a nechte na teplém místě vzejít. Mouku smíchejte se 2 zarovnanými lžičkami soli a vlijte kvásek. Vypracujte měkké těsto, můžete přilít vlažnou vodu, je-li to potřeba. Hněťte 5 minut. Položte na čistou utěrku, potřete zlehka vodou a přikryjte další utěrkou. Nechte kynout 30 minut, až těsto zdvojnásobí objem.

2

Mezitím si připravte omáčku. Na 2 lžících oleje opečte cibuli, přidejte rajčátka, osolte, opepřete a 5 minut vařte.

3

Troubu předehřejte na 220°C. Do vykynutého těsta přidejte 80ml oleje a dobře ho zapracujte. Hněťte alespoň 10 minut, až se olej zcela rovnoměrně vstřebá.

4

Z těsta rukama roztáhněte placku na obdélníkový plech vyložený pečicím papírem. Na ni navršte rajčata s cibulí, poházejte strouhankou smíchanou s oreganem, zbývajícím olejem, sardelkami a sýrem. Pečte 35 minut dozlatova. Ozdobte bylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...