Sicilská pizza má silnější těsto, do kterého jsou jednotlivé suroviny pěkně zapečeny.
Suroviny
Postup
Na kvásek rozdrobte droždí do 325ml vlažné vody a nechte na teplém místě vzejít. Mouku smíchejte se 2 zarovnanými lžičkami soli a vlijte kvásek. Vypracujte měkké těsto, můžete přilít vlažnou vodu, je-li to potřeba. Hněťte 5 minut. Položte na čistou utěrku, potřete zlehka vodou a přikryjte další utěrkou. Nechte kynout 30 minut, až těsto zdvojnásobí objem.
Mezitím si připravte omáčku. Na 2 lžících oleje opečte cibuli, přidejte rajčátka, osolte, opepřete a 5 minut vařte.
Troubu předehřejte na 220°C. Do vykynutého těsta přidejte 80ml oleje a dobře ho zapracujte. Hněťte alespoň 10 minut, až se olej zcela rovnoměrně vstřebá.
Z těsta rukama roztáhněte placku na obdélníkový plech vyložený pečicím papírem. Na ni navršte rajčata s cibulí, poházejte strouhankou smíchanou s oreganem, zbývajícím olejem, sardelkami a sýrem. Pečte 35 minut dozlatova. Ozdobte bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )