Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2946 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 359 g
Tuky 108 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cucina povera (tedy typické jídlo chudých) ze starého chleba. Slaninu můžete nahradit nasekanými sardelovými řezy nebo i vynechat.

Suroviny

nebo jiný italský chléb, nakrájený na kostky
mléko 250 ml
olivový olej 1 PL
rozkrojená napůl a na plátky
nakrájené na nudličky
vejce 3 ks
strouhaný
petrželka 1 hrst
nasekaná
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhanka 90 g
domácí
slunečnicový olej
na smažení

Postup

1

Chleba zlehka navlhčete mlékem. Na oleji opečte cibuli se slaninou. Přidejte k chlebu spolu se 2 vejci, pecorinem, petrželkou a parmazánem, osolte a opepřete. Promíchejte, zformujte koule velikosti golfového míčku, dlaní je zploštěte na silnější placičky a obalte ve zbývajícím rozšlehaném vejci a strouhance.

2

V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a smažte polpettine 4 minuty po každé straně dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte jako předkrm.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín