Polpettine di pane

Polpettine di pane

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2616 kcal
Bílkoviny 110 g
Cukr 288 g
Tuky 107 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Cucina povera (tedy typické jídlo chudých) ze starého chleba. Slaninu můžete nahradit nasekanými sardelovými řezy nebo i vynechat.

Suroviny

ciabatta 525 g
nebo jiný italský chléb, nakrájený na kostky
mléko 250 ml
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
rozkrojená napůl a na plátky
pancetta 80 g
nakrájené na nudličky
vejce 3 ks
sýr pecorino 150 g
strouhaný
petrželka hrst
nasekaná
parmazán 2 PL
strouhaný
sůl a pepř
90 g
domácí strouhanka
slunečnicový olej
na smažení

1 Chleba zlehka navlhčete mlékem. Na oleji opečte cibuli se slaninou. Přidejte k chlebu spolu se 2 vejci, pecorinem, petrželkou a parmazánem, osolte a opepřete. Promíchejte, zformujte koule velikosti golfového míčku, dlaní je zploštěte na silnější placičky a obalte ve zbývajícím rozšlehaném vejci a strouhance. 

2 V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a smažte polpettine 4 minuty po každé straně dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte jako předkrm. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit