Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polpettine di pane

Cucina povera (tedy typické jídlo chudých) ze starého chleba. Slaninu můžete nahradit nasekanými sardelovými řezy nebo i vynechat.

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 525g ciabatty nebo jiného italského chleba, nakrájeného na kostky
    • 250ml mléka
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule, rozkrojená napůl a na plátky
    • 80g pancetty, nakrájené na nudličky
    • 3 vejce
    • 150g pecorina, strouhaného
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 lžíce parmazánu, strouhaného
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 90g domácí strouhanky
    • slunečnicový olej na smažení

Příprava jídla

1 Chleba zlehka navlhčete mlékem. Na oleji opečte cibuli se slaninou. Přidejte k chlebu spolu se 2 vejci, pecorinem, petrželkou a parmazánem, osolte a opepřete. Promíchejte, zformujte koule velikosti golfového míčku, dlaní je zploštěte na silnější placičky a obalte ve zbývajícím rozšlehaném vejci a strouhance. 

2 V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a smažte polpettine 4 minuty po každé straně dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte jako předkrm. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sicilské marinované olivy

Bocconcini s petrželkou a chilli

Letní caponata

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Sfincione

Kuře s fenyklem a pancettou

Cannoli s limoncellem

REKLAMA

Přidat komentář