Litý kynutý koláč s borůvkami
Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Litý kynutý koláč s borůvkami
Naprosto „bezpodmínečný“ moučník českého léta, z vláčného kynutého těsta a s nádherně šťavnatou náplní. A také s nezaměnitelnou vůní.
Suroviny
hladká mouka 500 g
krystalový cukr 30 g
sušené droždí 10 g
vejce 1 ks
mléko 400 ml
rotlinný olej 120 ml
sůl 1 špetka
borůvky 300-500 g
mandlové lupínky (nemusí být)
na drobenku:
krupicový cukr 75 g
změklé máslo 75 g
hrubá mouka 75 g
Postup
1
Všechny sypké suroviny smíchejte, přidejte vejce, mléko a olej a zpracujte na řidší těsto. Poprášené moukou a zakryté utěrkou ho nechte v teple asi 45 minut kynout.
2
Těsto rozlijte na tukem vymazaný plech, poklaďte borůvkami a případně plátky mandlí.
3
Zasypte drobenkou, připravenou promnutím uvedených surovin, a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut
Suroviny
Suroviny
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4530 kcal
- Bílkoviny 105 g
- Sacharidy 525 g
- Tuky 212 g