Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
26. 8. 2015
litý borůvkový koláč
litý borůvkový koláč

Litý kynutý koláč s borůvkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
 
Litý kynutý koláč s borůvkami
Foto: Gurmet
 

Naprosto „bezpodmínečný“ moučník českého léta, z vláčného kynutého těsta a s nádherně šťavnatou náplní. A také s nezaměnitelnou vůní.

 
Suroviny
 
sušené droždí 10 g
vejce 1 ks
mléko 400 ml
rotlinný olej 120 ml
sůl 1 špetka
borůvky 300-500 g
mandlové lupínky (nemusí být)
na drobenku:
změklé máslo 75 g
Postup
1

Všechny sypké suroviny smíchejte, přidejte vejce, mléko a olej a zpracujte na řidší těsto. Poprášené moukou a zakryté utěrkou ho nechte v teple asi 45 minut kynout.

 
2

Těsto rozlijte na tukem vymazaný plech, poklaďte borůvkami a případně plátky mandlí.

 
3

Zasypte drobenkou, připravenou promnutím uvedených surovin, a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4530 kcal
  • Bílkoviny 105 g
  • Sacharidy 525 g
  • Tuky 212 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt