Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2869 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 382 g
Tuky 88 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste schovat šťavnaté masové ragú pod zlatavé křehounké těsto. Bude z toho hit!

Suroviny

rostlinný olej 3 PL
celer 2 ks
řapíky, na kostičky
mrkev 2 ks
velká, na kostičky
velká, na kostičky
česnek 2 stroužky
drcené
rozmarýn 1 snítka
tymián 2 snítky
směs masa ze zvěřiny (jelen či srnec, divočák a bažant...), na kostky
pořádně osolené a opepřené
tmavého, typu stout
vývar kuřecí 350 ml
sušené švestky 100 g
rozpůlených a vypeckovaných
Na těsto
a trocha navíc na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
100 g
hovězí lůj viz Něco navíc
sůl špetka
na potření, prošlehaný

1 V kastrolu na středním ohni rozehřejte olej a osmažte zeleninu, cibuli, česnek a bylinky dozlatova, pak je vyberte na talíř.

2 Maso obalte v ochucené mouce a po dávkách opečte v uvolněném kastrolu ze všech stran dozlatova. Vyjměte na talíř.

3 Do kastrolu vlijte pivo a vařečkou seškrábněte přípečky ze dna. Přilijte vývar a vsypte švestky, opečené maso i zeleninu. Zmírněte oheň a velmi zvolna vařte 2 hodiny, aby maso hodně změklo. Přesuňte do zapékací mísy a nechte vychladnout.

4 Zatím na těsto promíchejte v míse mouku, kypřicí prášek a lůj. Přilijte 100–120 ml studené vody, osolte a rychle rukou vypracujte těsto – nehněťte ho ale příliš, aby nezačalo být lepivé. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte chladit na 30 minut.

Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozválejte na placku o něco větší než zapékací mísa. Placku přes ni položte a na okrajích utěsněte, uprostřed nařízněte do kříže. Potřete žloutkem, dejte do trouby a pečte těsto dozlatova a dokřupava, 30 minut.

NĚCO NAVÍC
Lůj je třeba krájet našikmo na co nejtenčí plátky a poté ještě nasekat nadrobno. Lze ho nahradit voňavým škvařeným sádlem či 100% rostlinným tukem (např. Omega, Master Martini).

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč