0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos v listovém těstě

Losos v listovém těstě

4.2 / 5. Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2484 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 88 g
Tuky 188 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso ryby získá vrstvou špenátu šťavnatost i švih, a vláčný kabátek z těsta obě plus výborně uchová.

Suroviny

losos 2 filety
oba o váze cca 500 g, bez kůže
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
špenát 500 g
listový – čerstvý nebo mražený
listové těsto 2 bal
půlkilové balíčky
mouka
na poprášení válu
vejce 1 ks
rozšlehané
sezamová semínka
na posypání
Na bylinkové máslo
máslo 100 g
změklé + trocha na potření plechu
estragon 1 PL
nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl ½ ČL
citronová šťáva 1 PL

Postup

1

Lososa osolte a opepřete.

2

Suroviny na bylinkové máslo promíchejte v misce.

3

Špenát asi 3 minuty poduste na lžíci bylinkového másla a pak z něj vymačkejte co nejvíc tekutiny. Osolte, opepřete a nechte vychladnout. 

4

Jeden balíček těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše nebo na válu asi na sílu mince. Nožem vyřízněte obdélník, který bude přibližně o čtyři centimetry větší, než je ryba.

5

Druhou část těsta rozválejte do trochu většího čtverce (měl by být na každé straně asi o 5 cm větší než ryba). Menší plát těsta položte na plech potřený máslem a rozložte na něj polovinu špenátu tak, aby tvarem a velikostí odpovídal velikosti lososa.

6

Na špenát položte jedno filé a potřete ho bylinkovým máslem. Přiklopte druhým kusem ryby a poklaďte zbytkem špenátu.

7

Okraj spodního dílu těsta potřete rozšlehaným vejcem a vše překryjte druhým (větším) plátem těsta. Okraje spojte, zarolujte a hezky přitlačte a zarovnejte. Ozdobte vrypy (vytvoříte je vidličkou) a celý balíček dejte asi na hodinu chladit.

8

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

9

Vychlazený balíček lososa potřete vejcem, posypte sezamem a na povrchu vytvořte ostrým nožem šikmé zářezy.

10

Vložte do trouby a pečte 35–40 minut, dokud nebude těsto krásně zlaté.

Balíček nechte asi pět minut odpočívat a teprve pak ho nakrájejte na jednotlivé porce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Dělala jsem to dneska, je to absolutně špičkový recept. Ryba chutnala úžasně, příprava strašně jednoduchá. Vřele všem doporučuju.

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč