Do poslední fazolky promyšlený recept. Tenhle losos pohladí všechny smysly!
Suroviny
brambory
20
ks
menší, kulaté
losos
4
ks
podkovy, každá 250 g
olivový olej
na potírání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na bylinkové máslo
máslo
70
g
pokojové teploty
koriandr čerstvý
1
hrst
lístky + na zdobení
pažitka
1
PL
nasekaná
citronová šťáva
1
PL
česnek
1
stroužek
pasírovaný strojkem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
fazolky zelené
200
g
blanšírované
citron
2
ks
na osminky
koriandr čerstvý
hrst
Postup
1
Brambory oloupejte a dejte vařit. Pak si připravte bylinkové máslo: v míse dokonale spojte všechny uvedené ingredience. Dejte zatím stranou.
2
Rozpalte grilovací pánev na středním plameni. Lososa potřete olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Pečte čtyři až pět minut z každé strany nebo tak, jak vám to vyhovuje.
3
Na hotovou podkovu navršte bylinkové máslo. Servírujte s fazolkami, citronem a koriandrem.