Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lososí podkovy s bylinkovým máslem
Lososí podkovy s bylinkovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3290 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 407 g
Tuky 106 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do poslední fazolky promyšlený recept. Tenhle losos pohladí všechny smysly!

Suroviny

menší, kulaté
losos 4 ks
podkovy, každá 250 g
olivový olej
na potírání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na bylinkové máslo
pokojové teploty
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky + na zdobení
pažitka 1 PL
nasekaná
česnek 1 stroužek
pasírovaný strojkem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
fazolky zelené 200 g
blanšírované
na osminky
koriandr čerstvý hrst

Postup

1

Brambory oloupejte a dejte vařit. Pak si připravte bylinkové máslo: v míse dokonale spojte všechny uvedené ingredience. Dejte zatím stranou.

2

Rozpalte grilovací pánev na středním plameni. Lososa potřete olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Pečte čtyři až pět minut z každé strany nebo tak, jak vám to vyhovuje.

3

Na hotovou podkovu navršte bylinkové máslo. Servírujte s fazolkami, citronem a koriandrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...