0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

Lososí podkovy s bylinkovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3290 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 407 g
Tuky 106 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do poslední fazolky promyšlený recept. Tenhle losos pohladí všechny smysly!

Suroviny

brambory 20 ks
menší, kulaté
losos 4 ks
podkovy, každá 250 g
olivový olej
na potírání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na bylinkové máslo
máslo 70 g
pokojové teploty
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky + na zdobení
pažitka 1 PL
nasekaná
citronová štáva 1 PL
česnek 1 stroužek
pasírovaný strojkem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
fazolky zelené 200 g
blanšírované
citron 2 ks
na osminky
koriandr čerstvý hrst

Postup

1

Brambory oloupejte a dejte vařit. Pak si připravte bylinkové máslo: v míse dokonale spojte všechny uvedené ingredience. Dejte zatím stranou.

2

Rozpalte grilovací pánev na středním plameni. Lososa potřete olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Pečte čtyři až pět minut z každé strany nebo tak, jak vám to vyhovuje.

3

Na hotovou podkovu navršte bylinkové máslo. Servírujte s fazolkami, citronem a koriandrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč