0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nugátový cheesecake s domácími pralinkami bez lepku

Nugátový cheesecake s domácími pralinkami bez lepku

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7781 kcal
Bílkoviny 616 g
Sacharidy 158 g
Tuky 511 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 100 g
bezlepkové
lískové oříšky 100 g
drcené
máslo 80 g
Náplň
lískooříšková pasta 120 g
např. Nutella
lískové oříšky 2 PL
posekané, lze nahradit mandlovými kousky
želatina 4 plátky
Pralinky
lískové oříšky 20 g
opražené zbavené slupky
nugát
mandle sekané
čokoládová poleva
Poleva
tmavá čokoláda 200 g
rostlinný olej 50 ml

Postup

1

200 g oříšků si opražíme opatrně na pánvi, až začnou slupky praskat. Horké rozložíme na utěrku a po vychladnutí pomocí utěrky odslupkujeme.

2

Z tohoto množství 100 g podrtíme nebo rozmixujeme. Sušenky podrtíme v mixéru a vsypeme do misky k nim podrcené oříšky, přistrouháme studené máslo.

3

Rukou máslo zapracujeme do drobečků a vytvoříme kouli těsta, kterou rovnoměrně rozprostřeme do vyložené dortové formy. Necháme v mrazáku krátce ztuhnout do zpevnění korpusu.

4

Šlehačku ušleháme a po jednom přišleháme sýr a Nutellu až vznikne hladký čokoládový krém, přimícháme dvě lžíce mandlových hranolků.

5

V malém kastrůlku si rozpustíme 4 plátky želatiny v 5 lžících vody (cca 10 minut), krátce za stálého míchání přivedeme k varu až se želatina rozpustí a odstavíme, necháme 3 minuty zchladnout, přidáme lžící čoko-sýrového krému rozmícháme společně a přidáme do celého objemu krému, znova promixujeme.

6

Na sušenkový korpus rozprostřeme 80 g celých loupaných lískových oříšků a opatrně vrstvíme čokoládovo-sýrový krém na oříšky a studený sušenkový korpus, uhladíme a opět dáme do mrazáku (15 minut).

7

Konečnou čokoládovou krustu vytvoříme z rozlámané hořké čokolády rozpuštěné s olejem a vymíchané do hladké konzistence. Touto mírně zchladlou polevou dortík poléváme a necháme zatuhnout v lednici. Část čokoládové polevy si ponecháme na obalení oříškových pralinek.

8

Výroba domácích bezlepkových pralinek : zbylých 20 g - oloupaných jadérek lískových oříšků obalujeme do kousku vychladlého nugátu, v prstech tvarujeme kuličku, tu obalíme do mandlových hranolků a necháme krátce zamrazit do zatuhnutí pak namíchneme na špejli a obalujeme v čokoládové polevě. Necháme opět zchladit. Zdobíme vychlazený dort.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč