0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nugátový cheesecake s domácími pralinkami bez lepku

Nugátový cheesecake s domácími pralinkami bez lepku

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7781 kcal
Bílkoviny 616 g
Sacharidy 158 g
Tuky 511 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 100 g
bezlepkové
lískové oříšky 100 g
drcené
máslo 80 g
Náplň
krémový sýr 350 g
smetana ke šlehání 250 ml
lískooříšková pasta 120 g
např. Nutella
lískové oříšky 2 PL
posekané, lze nahradit mandlovými kousky
želatina 4 plátky
Pralinky
lískové oříšky 20 g
opražené zbavené slupky
nugát
mandle zlomky
čokoládová poleva
Poleva
tmavá čokoláda 200 g
rostlinný olej 50 ml

Postup

1

200 g oříšků si opražíme opatrně na pánvi, až začnou slupky praskat. Horké rozložíme na utěrku a po vychladnutí pomocí utěrky odslupkujeme.

2

Z tohoto množství 100 g podrtíme nebo rozmixujeme. Sušenky podrtíme v mixéru a vsypeme do misky k nim podrcené oříšky, přistrouháme studené máslo.

3

Rukou máslo zapracujeme do drobečků a vytvoříme kouli těsta, kterou rovnoměrně rozprostřeme do vyložené dortové formy. Necháme v mrazáku krátce ztuhnout do zpevnění korpusu.

4

Šlehačku ušleháme a po jednom přišleháme sýr a Nutellu až vznikne hladký čokoládový krém, přimícháme dvě lžíce mandlových hranolků.

5

V malém kastrůlku si rozpustíme 4 plátky želatiny v 5 lžících vody (cca 10 minut), krátce za stálého míchání přivedeme k varu až se želatina rozpustí a odstavíme, necháme 3 minuty zchladnout, přidáme lžící čoko-sýrového krému rozmícháme společně a přidáme do celého objemu krému, znova promixujeme.

6

Na sušenkový korpus rozprostřeme 80 g celých loupaných lískových oříšků a opatrně vrstvíme čokoládovo-sýrový krém na oříšky a studený sušenkový korpus, uhladíme a opět dáme do mrazáku (15 minut).

7

Konečnou čokoládovou krustu vytvoříme z rozlámané hořké čokolády rozpuštěné s olejem a vymíchané do hladké konzistence. Touto mírně zchladlou polevou dortík poléváme a necháme zatuhnout v lednici. Část čokoládové polevy si ponecháme na obalení oříškových pralinek.

8

Výroba domácích bezlepkových pralinek : zbylých 20 g - oloupaných jadérek lískových oříšků obalujeme do kousku vychladlého nugátu, v prstech tvarujeme kuličku, tu obalíme do mandlových hranolků a necháme krátce zamrazit do zatuhnutí pak namíchneme na špejli a obalujeme v čokoládové polevě. Necháme opět zchladit. Zdobíme vychlazený dort.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit