Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Luxusní nugátový cheesecake s domácími pralinkami bez lepku

Luxusní nugátový cheesecake s domácími pralinkami bez lepku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

Na sušenkový korpus

100 g kakaových sušenek bezlepkových (použila jsem od f. Gullon)

100 g drcených lískových oříšků

80 g másla

Na tělo

2 x 175 g balení čerstvého sýru Philadelphia Milka (celkem 350 g) nebo 1 x bílý+1 x Milka

1 smetana ke šlehání 33% tuku (250 g)

120 g pomazánky Nutella

2 vrchovaté pol. lžíce posekaných oříšků nebo mandlových hranolků

80 g lískových oříšků celých opražených zbavených slupky

4 plátky želatiny Dr. Oetker

Na ozdobu domácí pralinky Ferrero roche

20 g lískových oříšků opražených zbavených slupky

nugát Dr. Oetker

hranolky mandlí

čokoládová poleva na obalení

Dokončení (poleva)

200 g hořké čokolády

50 ml řepkového oleje

Dortová forma otevírací o průměru cca 23 cm + pečící papír na vyložení formy

1. 200 g oříšků si opražíme opatrně na pánvi, až začnou slupky praskat. Horké rozložíme na utěrku a po vychladnutí pomocí utěrky odslupkujeme. Z tohoto množství 100 g podrtíme nebo rozmixujeme. Sušenky podrtíme v mixéru a vsypeme do misky k nim podrcené oříšky, přistrouháme studené máslo. Rukou máslo zapracujeme do drobečků a vytvoříme kouli těsta, kterou rovnoměrně rozprostřeme do vyložené dortové formy. Necháme v mrazáku krátce ztuhnout do zpevnění korpusu.

3. Šlehačku ušleháme a po jednom přišleháme sýry Philadelphia Milka (může být 1 x Milka, 1 x bílý) a Nutellu až vznikne hladký čokoládový krém, přimícháme dvě lžíce mandlových hranolků. V malém kastrůlku si rozpustíme 4 plátky želatiny v 5 lžících vody (cca 10 minut), krátce za stálého míchání přivedeme k varu až se želatina rozpustí a odstavíme, necháme 3 minuty zchladnout, přidáme lžící čoko-sýrového krému rozmícháme společně a přidáme do celého objemu krému, znova promixujeme.

4. Na sušenkový korpus rozprostřeme 80 g celých loupaných lískových oříšků a opatrně vrstvíme čokoládovo-sýrový krém na oříšky a studený sušenkový korpus, uhladíme a opět dáme do mrazáku (15 minut).

6. Konečnou čokoládovou krustu vytvoříme z rozlámané hořké čokolády rozpuštěné s olejem a vymíchané do hladké konzistence. Touto mírně zchladlou polevou dortík poléváme a necháme zatuhnout v lednici. Část čokoládové polevy si ponecháme na obalení oříškových pralinek.

7. Výroba domácích bezlepkových pralinek : zbylých 20 g - oloupaných jadérek lískových oříšků obalujeme do kousku vychladlého nugátu, v prstech tvarujeme kuličku, tu obalíme do mandlových hranolků a necháme krátce zamrazit do zatuhnutí pak namíchneme na špejli a obalujeme v čokoládové polevě. Necháme opět zchladit. Zdobíme vychlazený dort.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit