Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí sekaná s chorizem

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 315 g
Sacharidy 84 g
Tuky 85 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Směs na sekanou promíchejte rukama a do tvaru šišky ji zformujte opravdu zlehka – neuplácávejte ji. Jen tak zůstane sekaná nadýchaná.

Související recepty

Suroviny

základ s česnekem 3 stroužky, zalitý sherry
housky 1 ks
zalitá mlékem
mleté
vejce 2 ks
velká
worcesterská omáčka 1 PL
chorizo 100 g
na kostičky
nahrubo
jarní cibulka 2 ks
na plátky
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
oregano 2 PL
čerstvé nebo 2 lžičky sušeného
petrželka 1 hrst
hladkolistá
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 PL

Postup

1

Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190°C.

2

Do mísy k základu a namočené housce přidejte maso, vejce, worcester, chorizo, čedar, jarní cibulku, uzenou papriku, bylinky, osolte a opepřete.

3

Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

4

Na plechu s pečicím papírem zformujte bochník sekané velký cca 25x10cm. Potřete směsí medu a kečupu a pečte 45–55 minut dozlatova.

5

Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...