
Krůtí s chorizem
Směs na sekanou promíchejte rukama a do tvaru šišky ji zformujte opravdu zlehka – neuplácávejte ji. Jen tak zůstane sekaná nadýchaná.
Vydání: 2013/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- základ s česnekem (3 stroužky), zalitý sherry
- houska + mléko
- 1 kg mletého krůtího masa (nejlépe z prsou i ze stehen)
- 2 velká vejce
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 100 g klobásy chorizo, nakrájené na kostičky
- 80 g čedaru, strouhaného nahrubo
- 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 2 lžíce čerstvých sekaných lístků oregana nebo 2 lžičky sušeného
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce dobrého kečupu
Příprava jídla
1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190°C.
2 Do mísy k základu a namočené housce přidejte maso, vejce, worcester, chorizo, čedar, jarní cibulku, uzenou papriku, bylinky, osolte a opepřete.
3 Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.
4 Na plechu s pečicím papírem zformujte bochník sekané velký cca 25x10cm. Potřete směsí medu a kečupu a pečte 45–55 minut dozlatova.
5 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.
Přidat komentář