Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 315 g
Sacharidy 84 g
Tuky 85 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Směs na sekanou promíchejte rukama a do tvaru šišky ji zformujte opravdu zlehka – neuplácávejte ji. Jen tak zůstane sekaná nadýchaná.

Suroviny

základ s česnekem 3 stroužky, zalitý sherry
housky 1 ks
zalitá mlékem
mleté
vejce 2 ks
velká
worcesterská omáčka 1 PL
chorizo 100 g
na kostičky
nahrubo
jarní cibulka 2 ks
na plátky
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
oregano 2 PL
čerstvé nebo 2 lžičky sušeného
petrželka 1 hrst
hladkolistá
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 PL

Postup

1

Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190°C.

2

Do mísy k základu a namočené housce přidejte maso, vejce, worcester, chorizo, čedar, jarní cibulku, uzenou papriku, bylinky, osolte a opepřete.

3

Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

4

Na plechu s pečicím papírem zformujte bochník sekané velký cca 25x10cm. Potřete směsí medu a kečupu a pečte 45–55 minut dozlatova.

5

Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...