Směs na sekanou promíchejte rukama a do tvaru šišky ji zformujte opravdu zlehka – neuplácávejte ji. Jen tak zůstane sekaná nadýchaná.
Suroviny
základ s česnekem 3 stroužky, zalitý sherry
housky
1
ks
zalitá mlékem
krůtí maso
1
kg
mleté
vejce
2
ks
velká
worcesterská omáčka
1
PL
chorizo
100
g
na kostičky
čedar
80
g
nahrubo
jarní cibulka
2
ks
na plátky
paprika mletá uzená
1
ČL
mletá
oregano
2
PL
čerstvé nebo 2 lžičky sušeného
petrželka
1
hrst
hladkolistá
sůl
pepř
čerstvě mletý
med
1
PL
kečup
1
PL
Postup
2
Do mísy k základu a namočené housce přidejte maso, vejce, worcester, chorizo, čedar, jarní cibulku, uzenou papriku, bylinky, osolte a opepřete.
3
Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.
4
Na plechu s pečicím papírem zformujte bochník sekané velký cca 25x10cm. Potřete směsí medu a kečupu a pečte 45–55 minut dozlatova.
5
Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.