Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí s chorizem

Směs na sekanou promíchejte rukama a do tvaru šišky ji zformujte opravdu zlehka – neuplácávejte ji. Jen tak zůstane sekaná nadýchaná.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT55M
Pečení 0:55
Maso

Ingredience

    • základ s česnekem (3 stroužky), zalitý sherry
    • houska + mléko
    • 1 kg mletého krůtího masa (nejlépe z prsou i ze stehen)
    • 2 velká vejce
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 100 g klobásy chorizo, nakrájené na kostičky
    • 80 g čedaru, strouhaného nahrubo
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 1 lžička mleté uzené papriky
    • 2 lžíce čerstvých sekaných lístků oregana nebo 2 lžičky sušeného
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžíce dobrého kečupu

Příprava jídla

1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190°C.

2 Do mísy k základu a namočené housce přidejte maso, vejce, worcester, chorizo, čedar, jarní cibulku, uzenou papriku, bylinky, osolte a opepřete.

3 Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

4 Na plechu s pečicím papírem zformujte bochník sekané velký cca 25x10cm. Potřete směsí medu a kečupu a pečte 45–55 minut dozlatova.

5 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základ na sekanou

Klasika

Telecí s parmazánem

Vepřová s houbami

REKLAMA

Přidat komentář