Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Matzo brei se salámem a cibulí

Americká židovská variace na naše knedlíky s vejci dobře ilustruje, jak všestranné macesy jsou.

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 porci
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15
Chuťovka Americká

Ingredience

    • panenský olivový olej
    • 1/2 malé cibule, na tenká půlkolečka
    • 3–4 tenké plátky suchého salámu s hrubou strukturou, nakrájené na nudličky (viz Něco navíc)
    • 2–3 pláty macesů
    • 2–3 vejce, prošlehaná
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř
    • nasekaná pažitka (a/nebo jiné bylinky) na ozdobení

Příprava jídla

1 V pánvi na středním až silném ohni opečte na troše oleje cibuli skoro dozlatova a aby trochu zkaramelizovala, asi 7 minut. Mezitím nalámejte macesy na kusy, vložte do cedníku a nad dřezem je prolijte horkou vodou, aby trochu změkly. Nemáčejte je, jen je trochu navlhčete.

2 Pak do pánve vsypte salám a opékejte 3 minuty, aby začal křupavět. Salám a cibuli shrňte k okraji. Do pánve přidejte vejce a macesy, jemně je promíchejte, aby vejce ztuhla, pak teprve vmíchejte i cibuli a salám. Osolte a opepřete. Jezte s pažitkou či jinými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Protože nejsme vázáni tradicí, použili jsme pravý uherák, ale hodí se i ,italský‘ salám nebo lovečák. V původní verzi je samozřejmě vepřové maso zapovězeno.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář