Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne ricce s cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne ricce s cibulí

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2038 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 293 g
Tuky 66 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená cibule je na rozdíl od žluté sladší a méně štiplavá. Využijte toho při přípravě těstovinové večeře.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 4 PL
šalvěj 8 lístků
vývar zeleninový 200 ml
horký
šafrán 5 snítek
sůl
balzamikový ocet 1 PL
penne 320 g

Postup

1

Nakrájejte 2 červené cibule na tenké plátky a na 4 lžících panenského olivového oleje je opékejte spolu s 8 lístky šalvěje asi 5 minut. Zalijte 200 ml horkého zeleninového vývaru, přidejte 5 nitek šafránu a na malém plameni vařte přiklopené 20 minut. Pak přidejte sůl a lžíci balzamika.

2

Vmíchejte uvařené penne. Podávejte s parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...