Recepty s macesem
Maces je nekvašené pečivo vyrobeno pouze z pšeničné mouky a vody. Za jeho vznik vděčíme židovské kuchyni, kde je tento speciální chléb spojen se svátky Pesach. Těsto neobsahuje kvásek. Po smíchání mouky s vodou se maces musí rychle upéct při vysokých teplotách, aby nedošlo byť jen k náhodnému nakynutí.
Maces je vhodný při zažívacích obtížích a při onemocněních trávicího traktu. Má stejnou energetickou hodnotu jako běžný chléb. Neobsahuje však přidané cukry, tuky ani soli. Je lehce stravitelný. Může se jíst samotný nebo natřený různými pomazánkami.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-