Máčená křidýlka.
Suroviny
kuřecí křídla
16
ks
kečup
80
g
ostrý, lze nahradit chilli omáčkou
máslo
80
g
olej
na smažení
sůl
Na omáčky
majonéza
4
PL
zakysaná smetana
4
PL
lze nahradit měkkým tvarohem
sýr s bílou plísní
250
g
chilli omáčka
lze nahradit ostým kečupem, dle chuti
Postup
1
Křidýlka rozdělte v kloubku řezem a odstraňte jim špičky. Ty se totiž snadno připalují a není na nich co okusovat.
2
Jednotlivé kousky osmahněte ve vyšší vrstvě oleje, nechte je okapat na papírových utěrkách a přendejte do misky, ve které jste smíchali kečup nebo chilli omáčku s rozehřátým máslem.
3
Křidýlka poté vložte do horké trouby a nechte je ještě krátce zapéct pod grilem tak, aby chytla barvu.
4
Z výše doporučených surovin vyrobte "namáčecí" omáčky (sýrovou, kečupovou a chilli) a podávejte je spolu s upečenými křidýlky.
Komentáře
Anonym
21.03.2008 23:36
kridla