0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou

Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou

1 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5201 kcal
Bílkoviny 353 g
Sacharidy 27 g
Tuky 411 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máčená křidýlka.

Suroviny

kuřecí křídla 16 ks
kečup 80 g
ostrý, lze nahradit chilli omáčkou
máslo 80 g
olej
na smažení
sůl
Na omáčky
majonéza 4 PL
zakysaná smetana 4 PL
lze nahradit měkkým tvarohem
sýr s bílou plísní 250 g
chilli omáčka
lze nahradit ostým kečupem, dle chuti

Postup

1

Křidýlka rozdělte v kloubku řezem a odstraňte jim špičky. Ty se totiž snadno připalují a není na nich co okusovat. 

2

Jednotlivé kousky osmahněte ve vyšší vrstvě oleje, nechte je okapat na papírových utěrkách a přendejte do misky, ve které jste smíchali kečup nebo chilli omáčku s rozehřátým máslem.

3

Křidýlka poté vložte do horké trouby a nechte je ještě krátce zapéct pod grilem tak, aby chytla barvu.

4

Z výše doporučených surovin vyrobte "namáčecí" omáčky (sýrovou, kečupovou a chilli) a podávejte je spolu s upečenými křidýlky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Je dobre pridat dip udelany z nivy- blue cheese

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit