0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou

Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou

1/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5201 kcal
Bílkoviny 353 g
Sacharidy 27 g
Tuky 411 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máčená křidýlka.

Suroviny

kečup 80 g
ostrý, lze nahradit chilli omáčkou
máslo 80 g
olej
na smažení
sůl
Na omáčky
majonéza 4 PL
lze nahradit měkkým tvarohem
chilli omáčka
lze nahradit ostým kečupem, dle chuti

Postup

1

Křidýlka rozdělte v kloubku řezem a odstraňte jim špičky. Ty se totiž snadno připalují a není na nich co okusovat. 

2

Jednotlivé kousky osmahněte ve vyšší vrstvě oleje, nechte je okapat na papírových utěrkách a přendejte do misky, ve které jste smíchali kečup nebo chilli omáčku s rozehřátým máslem.

3

Křidýlka poté vložte do horké trouby a nechte je ještě krátce zapéct pod grilem tak, aby chytla barvu.

4

Z výše doporučených surovin vyrobte "namáčecí" omáčky (sýrovou, kečupovou a chilli) a podávejte je spolu s upečenými křidýlky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Je dobre pridat dip udelany z nivy- blue cheese

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč