Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou

Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou

3.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5201 kcal
Bílkoviny 353 g
Sacharidy 27 g
Tuky 411 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máčená křidýlka.

Suroviny

ostrý, lze nahradit chilli omáčkou
olej
na smažení
sůl
Na omáčky
majonéza 4 PL
lze nahradit měkkým tvarohem
lze nahradit ostým kečupem, dle chuti

Postup

1

Křidýlka rozdělte v kloubku řezem a odstraňte jim špičky. Ty se totiž snadno připalují a není na nich co okusovat. 

2

Jednotlivé kousky osmahněte ve vyšší vrstvě oleje, nechte je okapat na papírových utěrkách a přendejte do misky, ve které jste smíchali kečup nebo chilli omáčku s rozehřátým máslem.

3

Křidýlka poté vložte do horké trouby a nechte je ještě krátce zapéct pod grilem tak, aby chytla barvu.

4

Z výše doporučených surovin vyrobte "namáčecí" omáčky (sýrovou, kečupovou a chilli) a podávejte je spolu s upečenými křidýlky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

21.03.2008 23:36
Je dobre pridat dip udelany z nivy- blue cheese

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...