Mexický čokoládový cop

Mexický čokoládový cop
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mexický čokoládový cop

3.3 / 5. Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné Na asi 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3117 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 155 g
Tuky 233 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť kakaové náplně je po prvním ochutnání velmi výrazná, ale v kombinaci s cukrovou skořicovou krustičkou a měkkým těstem neodolatelná.

Suroviny

máslo 6 PL
změklé
mandle plátky 0.33 hrnek
třtinový cukr 75 g
kakao holandského typu 0.5 hrnek
žloutek 2 ks
skořice 1.5 ČL
mletá
mouka pšeničná hladká 1 ČL
+ na poprášení
kajenský pepř 1 špetka
základní těsto 1 porce
viz odkaz v postupu
Na polevu
třtinový cukr 55 g
skořice 0.5 ČL
mletá
máslo 4 PL
rozpuštěné

Postup

1

Plech vyložte pečicím papírem. Rozmixujte máslo, mandle, cukr, kakao, žloutky, skořici, mouku a kajenský pepř na pastu. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník zhruba 25x46 cm. 

2

Rozetřete na něj kakaovou směs, přičemž nechte 2 cm okraj prázdný. Prázdné okraje potřete vodou a z delší strany těsně sviňte roládu (bude tedy mít délku 46 cm). Čistý okraj lehce přitiskněte, abyste náplň uzavřeli uvnitř. Položte na tác švem dolů a dejte na 30 minut ztuhnout do mrazáku.

3

Rolku podélně překrojte napůl (viz obr. 1) a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Na vzdálenějším konci stiskněte oba konce řeznou stranou k sobě (viz obr. 2). Obě poloviny zapleťte tak, aby vynikla efektní řezná strana (viz obr. 3). Konce zase stiskněte a oba zatočte pod cop. Zlehka zakryjte cop potravinářskou fólií a na teplém místě nechte ještě 30 minut kynout. 

pletení copu

4

Troubu předehřejte na 175 °C. Sejměte z copu fólii. Pečte 30–35 minut dozlatova, v polovině pečení plech otočte.

5

Na polevu smíchejte cukr se skořicí. Horký upečený cop potřete máslem a mírně posypte skořicovým cukrem. Nechte vychladnout a posypte dalším skořicovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit