0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexický čokoládový cop
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné Na asi 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3117 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 155 g
Tuky 233 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť kakaové náplně je po prvním ochutnání velmi výrazná, ale v kombinaci s cukrovou skořicovou krustičkou a měkkým těstem neodolatelná.

Suroviny

máslo 6 PL
změklé
mandle plátky hrnek
třtinový cukr 75 g
kakao holandského typu ½ hrnek
žloutek 2 ks
skořice 1,5 ČL
mletá
mouka pšeničná hladká 1 ČL
+ na poprášení
kajenský pepř 1 špetka
základní těsto 1 porce
viz odkaz v postupu
Na polevu
třtinový cukr 55 g
skořice ½ ČL
mletá
máslo 4 PL
rozpuštěné

Postup

1

Plech vyložte pečicím papírem. Rozmixujte máslo, mandle, cukr, kakao, žloutky, skořici, mouku a kajenský pepř na pastu. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník zhruba 25x46 cm. 

2

Rozetřete na něj kakaovou směs, přičemž nechte 2 cm okraj prázdný. Prázdné okraje potřete vodou a z delší strany těsně sviňte roládu (bude tedy mít délku 46 cm). Čistý okraj lehce přitiskněte, abyste náplň uzavřeli uvnitř. Položte na tác švem dolů a dejte na 30 minut ztuhnout do mrazáku.

3

Rolku podélně překrojte napůl (viz obr. 1) a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Na vzdálenějším konci stiskněte oba konce řeznou stranou k sobě (viz obr. 2). Obě poloviny zapleťte tak, aby vynikla efektní řezná strana (viz obr. 3). Konce zase stiskněte a oba zatočte pod cop. Zlehka zakryjte cop potravinářskou fólií a na teplém místě nechte ještě 30 minut kynout. 

pletení copu

4

Troubu předehřejte na 175 °C. Sejměte z copu fólii. Pečte 30–35 minut dozlatova, v polovině pečení plech otočte.

5

Na polevu smíchejte cukr se skořicí. Horký upečený cop potřete máslem a mírně posypte skořicovým cukrem. Nechte vychladnout a posypte dalším skořicovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč